23948sdkhjf

Skat giver svar på uklarheder om bilafgifter

Skriftlig vejledning fra Skat på uklarheder om den praktiske håndtering af regler efter bilafgiftsændringerne.

KLARHED "Hvad skal jeg afregne i afgift for det køretøjer, jeg har solgt og indregistreret i november, om som er sat på månedsangivelsen, der afsluttes den 15. december 2017?" Dette, og 18 andre spørgsmål fra bilforhandlere og andre brancheaktører om den praktiske håndtering af afgiftsloven L4, har Skat nu svaret skriftligt på, efter nylige møder med Bilbranchens og AutoBranchen Danmarks medlemsvirksomheder.

Skat opklarende svar-katalog, med regneeksempler, kan alle læses på hjemmesiden, se link i bunden af artiklen. Heraf fremgår også status på tilretning af Motorregistret, DMR, som Bilbranchen forklarer i sit nyhedsbrev:

• Ændrede satser, beløbsgrænser mv. er tilrettet pr 17. november 2017.

• Der er oprettet et nyt felt ved registrering af motorkøretøjer: Skal køretøjet anvendes til udlejning mv.? Ja/Nej.

• Der er oprettet to nye klausuler i Motorregistret til brug for at kunne isolere de køretøjer, der er omfattet af de nye regler om genberegning. Det gælder klausul 410 Udlejningskøretøjer mv. samt klausul 411 Udlejningskøretøjer mv. - Genberegnet.

Det sikres samtidig, at der ikke kan tilknyttes en leasingaftale til et køretøj, hvis ikke klausul 410 samtidig er tilknyttet køretøjet. Klausul 410 oprettes automatisk ved registrering af køretøjer "Til udlejning" og ændres automatisk til klausul 411, når der er foretaget kontrolberegning/genberegning. Status kan ses på "Vis køretøj", fane 6, som henholdsvis "Udlejningskøretøj mv." og "Udlejningskøretøj mv. - Genberegnet".

• Nyt menupunkt under "Registreringsafgift" til at kunne håndtere det nye krav om genberegning - "Genberegning - Udlejningskøretøjer mv." - forventes i drift primo januar 2018.

• Afskaffelse af reglen i § 10, stk. 2, om at værdien ikke kan overstige oprindelig værdi som nyt, forventes i drift ultimo januar 2018.

• Omberegning af afgiften for ekspeditioner i perioden 3. oktober til 16. november sker i perioden januar til marts 2018.

• Offentliggørelse af afgiftsoplysninger forventes i drift ca. 1. april 2018.

• Opkrævning af nye periodiske afgifter sker med virkning fra den 1 juli 2018.

Skats svar-katalog og regneeksempler kan læses HER

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204