23948sdkhjf

Sæt håndværkerfradraget i spil

Giv håndværkerfradrag til autoværksteder for at modvirke sort arbejde, mener Gitte Seeberg fra AutoBranchen Danmark.

POLITIK Det lader til, at der er politisk flertal for at forlænge det såkaldte håndværkerfradrag, som har levet en omskiftelig tilværelse fra at være en konjunkturstimulator i en krisetid til nu at være et instrument til at bekæmpe sort arbejde under en højkonjunktur.

I Autobranchen Danmark beklager vi bestemt ikke denne kovending i de politiske argumenter, men den logiske konsekvens må så også være, at håndværkerfradraget på i år op til 12.000 kr. (+6.000 til rengøring m.v.) bliver udvidet til at omfatte de brancher, hvor sort arbejde ifølge forskerne er mest udbredt.

Rockwool Fonden offentliggør med jævne mellemrum undersøgelser af danskernes køb af sort arbejde og her fremgår det med al tydelighed, at de hårdest ramte fag er frisører og autoværksteder, som vel at mærke ikke er omfattet af håndværkerfradraget, mens de brancher, hvor man indtil videre har kunnet anvende håndværkerfradraget, som eksempelvis tømrer, maler, VVS og rengøringsbranchen, ligger betydeligt længere nede på den sorte liste.

Ulogisk linje

Sort arbejde er ulovligt i sig selv, og derfor er det også lidt besynderligt, at man fra politisk side vælger at give tilskud for at undgå en ulovlighed frem for, at man fra myndighedernes side gør en mere aktiv indsats for at komme snyderiet til livs.

Det vil svare lidt til, at biltyve og andre forbrydere hvert år skulle modtage et kontant beløb af staten for at reducere deres tilskyndelse til at begå kriminalitet. Mon ikke de fleste kan se det absurde i det.

Men lad nu det ligge. Politik følger ikke altid en logisk lige linje, men på trods af det, er det mindste man kan forlange da, at politikerne nu viser rettidig omhu og har fokus på de hårdest ramte brancher, når de vælger at bruge mere end 1000 millioner kroner på at reducere ulovlighederne.

Gitte Seeberg, direktør,
AutoBranchen Danmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109