23948sdkhjf

Året der kommer: Branchen skal tiltrække unge IT-kyndige

De moderne biler er kørende computere. Så der skal i 2024 og frem være et større fokus på at tiltrække unge IT-mindede medarbejdere, mener Kent Buchberg, formand SKAD

Igen er et år gået. 2023 har bragt mange spændende og kedelige oplevelser, hvor afgift, miljø, IT og opkøb tegner hovedparten i branchen. Men krisen i forbindelse med krigen i Ukraine har sat sit dybe spor, og jeg har den klare opfattelse, at det langt fra er slut med Ruslands aktiviteter, der også spreder sig til Danmark og andre lande. Det er bekymrende, det der foregår.

Man kan have nogle gange den opfattelse, at vi er meget navlebeskuende i vores brancher. ”Kan selv”, er ofte devisen, og sammenhold en by i Rusland. Danmark er et meget lille land i forhold til mange af andre lande i Europa og Skandinavien, og vi har betydelige opgaver at løse, hvor personfnidder og magtbegær sætter en pind i hjulet på fremskridtet.

Den høje digitalisering i vores land medfører en masse gode ting, men gør os også utroligt sårbare, som vi løbende oplever. Store og små virksomheder bliver hacket og afkrævet betaling af betydelige beløb. Det sætter ekstra fokus på behovet for, at folk generelt tager IT-sikkerhed meget mere alvorlig. Et password som ”Hanne-34” er en invitation til, at gå ind af den åbne dør og tage hvad man har behov for som kriminel hacker.

Data og hacking er også et stort issue, når vi taler moderne biler. Her taler vi om kørende computere, med kraftige processorer, massevis af avanceret software og 24/7 Internet. Det er snart slut med, at starte bilen og køre, uden alt det digitale grej og konstant overvågning af bilproducenterne og deres app-leverandører. De mange frie værksteder med ejere oppe i alderen, ser en mørk og kostbar fremtid i møde, hvis man ikke omstiller butikken og fokuserer på moderne unge IT-mindede medarbejdere.

De mange frie værksteder med ejere oppe i alderen, ser en mørk og kostbar fremtid i møde, hvis man ikke omstiller butikken og fokuserer på moderne unge IT-mindede medarbejdere Kent Buchberg, formand SKAD

Og så kommer vi til netop de unge, der slet ikke gider os som branche. Beskidt og sort, mener mødrene. Kampagner med benzinbiler og høj fart skal tiltrække unge mennesker til branchen. Men vis mig en mor, der vil have sort røg fra udstødningen og en søn, der raser af sted i en hurtig benzinbil. Nope, det kommer ikke til at virke. Vi er nødsaget til at træde ud af skyggen og tage os sammen.

Og, så ender vi som altid hos forsikringsselskaberne og deres fokus på billig og billig. Måske, så får man på et tidspunkt forståelsen for, at det der går, ikke kommer til at gå længere. Trinvis bliver kompetente og professionelle aktører kørt på et sidespor, og billig klamphugning og møgdele kommer til at sætte dagsordenen. Vi i SKAD bliver ved med at råbe op om trafiksikkerhed og høj kvalitet, og vi bliver ved med at bruge ressourcer på, at sikre, at vi bliver hørt.

Et godt nytår herfra og lad os håbe på det bedste.

Artiklen er en del af temaet ÅRET DER KOMMER 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078