23948sdkhjf

Stormombrust leasingfirma konkurs - direktør personligt ramt

Det var kort proces, fra Scanleasing indledte en rekonstruktion, til løbet var kørt. Onsdag eftermiddag blev virksomheden taget under konkursbehandling, og folk med penge i klemme har derfor fire uger til at gøre deres krav gældende.

Torsdag morgen er det endvidere offentliggjort, at Peter Larsen, direktør for det nu tidligere Scanleasing, i samme anledning er begæret personligt konkurs.

Det fremgår af et dekret fra Statstidende

Leasingfirmaet, der var et af landets største målt på omsætning, var også omdiskuteret og efterlader en lang række utilfredse kunder i sit kølvand. 

Vrede kunder har samlet sig i en facebookgruppe mod Scanleasing, og sidste år kom Scanleasings værdiansættelsesmetoder under luppen i Kontant - dog uden, at nogen fra virksomheden ønskede at stille op til interview.

Læs også: Kuratel arbejder på at sikre værdier i konkurs leasingfirma

Rod i regnskabet

Scanleasing nåede ikke at præsentere et regnskab for 2019, men i det senest offentliggjorte regnskab fra 2018 påtalte den uafhængige revisor, EY, at der var sket flere lovbrud:

 • Selskabet har i strid med lønsumslovgivningen ikke foretaget indberetning af lønsumsafgift til Skat.
 • Selskabet har i strid med momslovgivningen indberettet urigtige momsangivelser samt foretaget for sen indberetning heraf til Skat.
 • Selskabet har i strid med selskabslovens § 210 ydet et lån til en af selskabets bestyrelsesmedlemmer.
 • Selskabet har ikke overholdt fristen for indsendelse af årsrapport for 2018.

I 2018 omsatte Scanleasing for knap 228 mio. kr. og landede 6 mio. kr. på bundlinjen. Alligevel kan virksomheden, der blev stiftet i 2014 af blandt andre den revisoruddannede Peter Larsen, ikke længere betale regningerne.

Hvad gør kunderne

Selv om Scanleasings telefoner lukkede allerede mandag, var det først onsdag eftermiddag, konkursen blev oplyst på leasingfirmaets hjemmeside.

Her forklares også, hvordan kunder med aktive eller ophørte leasingkontrakter skal forholde sig. 

Fra Scanleasings hjemmeside:

Såfremt du er eksisterende kunde med en igangværende leasingkontrakt hos Scanleasing Danmark A/S under konkurs, betyder konkursen følgende for dig;

 • at din igangværende gyldige leasingkontrakt indgået med Scanleasing Danmark A/S under konkurs som udgangspunkt fortsætter uændret,
 • at betaling af leasingydelser i henhold til din leasingkontrakt fortsat skal ske til Scanleasing Danmark A/S og i overensstemmelse med leasingkontrakten (betaling kan ske som hidtil via PBS eller overførsel til tidligere angivne kontonummer), og
 • at Scanleasing Danmark A/S fortsat håndterer de praktiske forhold i forbindelse med leasingaftalens ophør.

Hvis du er eksisterende kunde hos Scanleasing Danmark A/S med en udløbet leasingkontrakt, kan følgende oplyses:

 • kurator er pt. i færd med at gennemgå samtlige udløbne kontrakter og vi vil sikre kontakt til alle kunder snarest muligt (vi forstår frustrationen over, at den udløbne kontrakt ikke er håndteret, men vi arbejder på højtryk for en afklaring). Du behøver ikke at skrive eller ringe, vi skal nok kontakte dig,
 • ovenstående gælder tillige kunder med en kontrakt på sommerleasing/sæsonleasing,
 • behold indtil videre bilen på egen adresse, undlad brug heraf,
 • ejerskabet til bilen er fortsat Scanleasing Danmark A/S’.

Kuratorerne for boet efter Scanleasing er advokaterne John Sommer Schmidt fra Gorrison Federspiel og Christian Jul Madsen fra Kromann Reumert. Det er de samme herrer, som også bistod med rekonstruktionen, som altså ikke lykkedes. 

Motor-magasinet har gennem længere tid forgæves forsøgt at få en kommentar fra Peter Larsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109