23948sdkhjf

Kreditorer står til milliontab efter billeasing­-konkurs

Bobehandlingen efter det fallerede leasingselskab Scanleasing viser at de tre store kreditorers tab er udmålt til at lande på ca. 190 mio. kr. Staten er det største taber.

De tre største kreditorer – Ringkjøbing Landbobank, Vækstfonden og statskassen – står efter konkursen af det skandaleramte leasingselskab Scanleasing til at miste i omegnen af 190 mio. kr. Det er dagbladet Børsen, der på baggrund af beregninger og interne kilder kommer med opgørelsen.

Den viser, at, en stribe krav fra Gældsstyrelsen og Skattestyrelsen har bragt den danske stats regning for konkursen op på ca. 90 mio. kr. Herunder formodet svindel med registreringsafgift for ca. 25 mio. kr.

Også den statslige investeringsfond Vækstfonden er efterladt med et stort tab på 32 mio. kr., erfarer Børsen. Dermed kan regningen for det offentlige – staten og Vækstfonden – opgøres til ca. 120 mio. kr. Ringkjøbing Landbobank tab anslås til at være ca. 70 mio. kr.

Efterforskes stadig

Avisen skriver, at Scanleasing havde omkring 1000 aktive leasingkontrakter, da selskabet i oktober 2020 gik konkurs. Ifølge Børsen havde Ringkjøbing Landbobank og Vækstfondens pant i bilerne for op til 250 mio. kr. Efter selskabet efter konkursbegæringen blev sendt i rekonstruktion, blev værdien af bilerne vurderet til 147. mio. det er næsten det halve af, hvad selskabet selv havde værdisat bilerne for.

Den tidligere direktør og ejer af Scanleasing Peter Larsen er i dag gået personligt konkurs. Han er desuden sigtet af Bagmandspolitiet for bl.a. grov momssvig, skyldner- og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed, groft bedrageri og snyd med hjælpepakker for ca. 200 mio. kr. Politiet oplyser, at sagen stadig efterforskes

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094