23948sdkhjf

Fynske leasing-biler gik op i flammer

Over 20 biler blev forleden forsøgt brændt på Fyn.

PÅSAT Fyns Politi er fortsat på jagt efter både gerningsmand, gerningsmænd og vidner efter en større brand af leasingbiler hos bilfirma i byen Oure på Fyn. Ifølge TV2 og TV2 Fyn tilhører flere af bilerne leasingselskabet Danica Leasing - et firma, som politiet tidligere har haft i søgelyset for svindel med stelnumre.

Tilbage ved branden i Oure har politiet bekræftet, at man har fundet brændbare væsker på gerningsstedet, hvor syv biler er udbrændt og op mod 15 biler har fået alvorlige skader som følge af branden. Det var naboer til Tanghavevej i Oure, som opdagede branden og kontaktede myndighederne. Ingen mennesker er dog kommet til skade i branden.

Leasing-folk under lup
Danica Leasing, som altså ifølge de fynske medier og Ekstra Bladet, også har fået skadet flere biler i branden, er et firma, som politiet allerede i foråret 2017 havde fokus på. Dengang omhandlede det fem biler, som leasingselskabet havde kørende. Alle fem biler blev låst af politiet og Skat, fordi bilerne muligvis var klonede. Det vil sige, at deres oprindelige stelnummer var erstattet med et nyt, der typisk blev hentet fra lovlige biler.

Fyns Politi taler ikke om nogen sammenhæng, men udtalte for et par uger siden til Ekstra Bladet:

- Jeg vil ikke kommentere branden i aftes (fredag 1. september 2017, red.). Men jeg kan bekræfte, at der fortsat er en efterforskning rettet mod det pågældende firma, siger Benny Linde Larsen, efterforskningsleder, Fyns Politi, til Ekstra Bladet.

Vidst intet om svindel
I forlængelse af politiets undersøgelse af firmaet tilbage i foråret, skrev folkene bag Danica Leasing følgende på virksomhedens Facebook-side:

Danica Leasing - Drømmeleasing informerer lige nu sine kunder på Facebook, og her skriver virksomheden:

"Mht kloning har det desværre vist sig, at fem af de biler vi har kørende, som vi har købt direkte fra vores leasingtagere, har vist sig at være klonede. Med vores begrænsede tekniske viden omkring biler, da vi alle blot er sælgere, har det været rigtig svært for os at gardere os imod dette, da vi i disse tilfælde satte vores lid til synshallerne, da ingen af disse køretøjer blev købt, førend at kunden havde sørget for syn/toldsyn af disse. Ved at gøre det på denne måde så vi os sikre, idet vi antog, at synshallerne i DK ville have opdaget sådanne tilfælde."

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127