23948sdkhjf

Rødderne peger fremad

Den ugentlige leder i autobranchens uafhængige fagblad gennem 48 år.

MOTOR-MAGASINET MENER:

FAGET HISTORIE HAR altid haft lige så godt fat i flertallet af folkeskolens elever som en våd næve i et stykke sæbe. Men der er jo en grund til, at vi er nået til, hvor vi er i dag - også hvad angår teknik. Og det kan være ganske interessant at skue tilbage. Her spiller ikke mindst automobilets udvikling - og alle menneskerne omkring mekanik og teknik gennem tiden - en stor rolle. Derfor var det forløsende, da den store aarhusianske autogrossist CAC og Den Gamle By forleden kunne indvie et afsnit med værksted og bilforhandling anno 1927. Nogle af de fremmødte havde sågar arbejdet med de gamle maskiner, såsom cylinder- og ventilslibere, der er fundet rundt omkring til udstillingen. Her får man et herligt tilbageblik til tiden, hvor man ikke behøvede nulstille elektronik, fordi en forrude skulle skiftes. 
 
 
KONTRASTEN TIL DE "GODE GAMLE DAGE" findes overalt i autobranchen i dag, hvor rødderne fra dengang peger fremad mod konstant udvikling. Selv om sablerne var fundet frem til champagne-indvielse, varsler den nye Teknisk Skole Silkeborg, som vi var til første spadestik til, nye tider. Vi afventer spændt, at den såkaldte kommende spydspids og fyrtårn inden for læring i auto- og andre erhvervsfag bliver færdigbygget. Og ønsker naturligvis held og lykke med projektet, der i høj grad skal medvirke til at højne erhvervsfagene - det at blive håndværker skal, via nye skoletiltag, gøres lige så attraktivt som at analysere Ludvig Holberg og Henrik Pontoppidan i en gymnasieklasse. 
 
 
NÅR ELEVERNE PÅ LANDETS eneste samlede lak-, karrosseri, og mekaniker-skole skal indvies i alt det nye, kan de passende læse autobranchens "gamle" uafhængige fagblad gennem 48 år, Motor-magasinet. I denne uges store tillæg Karrosseri & Autolak kan man blandt andet læse om ny UV lim, krav om parallelimporterede dele, efteruddannelsens uvurderlige effekt på lønningsposen og brug af træ som erstatning for stål - igen, som dengang, fristes man til at sige. Nu fem gange stærkere og fem gange lettere end stål. Jo, branchen er i konstant udvikling - med rødderne i behørig erindring. 
 
 
God fornøjelse med læsningen!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094