23948sdkhjf

Politiet efterlyser oplysninger om underslæb og dødsfald i konkursramt leasingselskab

En sag om underslæb af et nu afdødt medlem af ledelsen i Leasing Partner A/S er henlagt, men politiet tager gerne sagen op igen, hvis der fremkommer nyt.

Et stort underslæb på 1.8 mio. kr. fik sidste år firmaet Leasing Partner i Aabenraa, ejet af Peter Bleshøy Hald, til at politianmelde et tidligere ledelsesmedlem, der var afgået ved døden. Siden er selskabet taget under konkursbehandling i februar i år grundet et millionkrav fra SKAT, og efterforskningen er indstillet. Men politiet har en opfordring:

- Sagen er henlagt, da den pågældende afgik ved døden i 2022. På nuværende tidspunkt er der ikke beviser, der indikerer, at andre kan mistænkes i sagen, men vi er naturligvis interesseret i at høre fra borgere, der måtte have nye oplysninger i sagen, da det vil betyde, at efterforskningen eventuelt vil kunne genoptages, oplyser vicepolitiinspektør ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Rønnov overfor Jyske Vestkysten.

Ifølge avisen, der har søgt aktindsigt, begyndte problemerne at hobe sig op allerede for flere år tilbage. I årsrapporten for 2022 stod det beskrevet, hvordan der i andet halvår var blevet begået underslæb i virksomheden for 1.769.252 kroner.

I den pågældende årsrapport stod der ligeledes beskrevet, hvordan et tidligere ledelsesmedlem, som på daværende tidspunkt var afgået ved døden, var blevet politianmeldt for underslæbet.

Politiet bekræftede dengang anmeldelsen, men havde ikke yderligere kommentarer til sagen af hensyn til efterforskningen.

Krav på millioner

I revisors revisionspåtegning i årsrapporten for 2022 blev det anført, at der var risiko for, at ikke-kendte forpligtelser kunne fremsættes mod selskabet, afledt af at selskabet i 2022 havde været udsat for underslæb. Konklusionen i årsrapporten om underslæb er ikke fastslået i en retssag.

I ledelsesberetningen var der fokus på at se fremad og sikre stabilitet i selskabet.

Men i februar i år blev Leasing Partner A/S begæret konkurs af Gældsstyrelsen efter et krav på cirka 40 millioner kroner fra Skattestyrelsen, der mener, at firmaet tilbage i 2019 og 2020 forbrød sig mod regler for leasing. Derfor har styrelsen krævet fuld registreringsafgift af et antal biler og moms tilbagebetalt for andre biler.

Anmodede om henstand

Leasing Partner og selskabets rådgivere er uenige med Skattestyrelsen. Ifølge Leasing Partner anmodede firmaet om henstand flere måneder forinden konkursbegæringen, men at Skattestyrelsen fastholdt kravet, der i forhold til selskabets egenkapital på 12,3 mio. kr. i seneste 2022-årsregnskab gjorde en konkursbegæring uundgåelig.

Ejeren af Leasing Partner har udtalt, at firmaet altid har stræbt efter at køre en ordentlig og redelig forretning og altid har betalt skat, moms og afgifter punktligt og til tiden, og at konkursen var urimelig og fremtvungen.

Også Motorstyrelsen har rejst krav mod Leasing Partner på 812.000 kr. for betaling af fuld registreringsafgift for tre køretøjer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175