23948sdkhjf

NK Brakes sender en stribe nye produkter ud

150 nye varenumre er på vej til eftermarkedet for bremsecalibre.
VOKSEVÆRK Der skal ekstra gang i omsætningen, og det skal ske gennem ’Hr. og Fru Danmark’-udstyr så som coatede bremseskiver og calibre til det brede marked. Det er i hvert fald en del af strategien hos NK Brakes, der er ejet af SBS Automotive. Det er især på området for calibre, at NK udvider sit udvalg markant, sammenlagt med 150 nye varenumre. Salgschef Heini Haubro uddyber i en pressemeddelelse grunden til det:

- Sortimentsudvidelsen på calipre er et godt eksempel på hvad vi vil: At levere både til de populære "Familien Danmark" modeller som Skoda Octavia og til mere eksotiske modeller som f.eks. Kia Venga og Subaru Tribeca, forklarer han og tilføjer:

- Derudover skal vi kunne levere både det gamle og det nye. Vi har calipre til modeller fra 2014 og fremefter, ligesom vi er meget forsigtige med at udfase, hvis der fortsat er en bilbestand derude. Det er jo vigtigt, at værkstedet kan få det hele hos os.

Coatede bremser
Heini Haubro fortæller dertil, at man generelt har stort fokus på at udbygge sit sortiment, så der ligger en stribe forskellige varer inden for bremsesystemer klar, når man er i kontakt med NK Brakes og SBS.

- Hovedparten af de bilmodeller, der i de senere år er kommet ud på det frie eftermarked, har skivebremser både for og bag. Det mærker vi på efterspørgslen. Vi har gennem de seneste år udviklet et helt nyt program af coatede bremseskiver, som jo nu er standard på nye biler. Vi mærker en klar stigende efterspørgsel på dette produkt, hvor NK tilbyder markedets bredeste program, forsikrer Heini Haubro.

Han er samtidig glad for, at virksomheden allerede tidligt læste udviklingen med coatede skiver:

- Vi havde læst udviklingen med coatede skiver rigtigt, og var derfor tidligt ude med et bredt program. Det har hjulpet os konkurrencemæssigt. Ligeledes kan vi ved vores konstante fokus på bilparken få en fornemmelse af, hvilke behov værkstederne får i morgen.

Et godt eksempel kunne være de seneste fem års kraftige vækst i andelen af mikrobiler, hvor nogle bilmærker har haft stor succes.

Det er klart, at disse bilmærker og modeller vil få markant indvirkning på reservedelsbehovet i de kommende år, udtaler Heini Haubro.

Nye kræfter til salg
Flere produkter og større omsætninger forudsætter også, at der oprustes på salgsfronten. Derfor har NK besluttet at ansætte Mikkel Rosendal Larsen, der selv har en lang fortid i autobranchen som blandt andet tidligere salgskonsulent hos Auto-G i Viborg og salgsassistent hos Nymann Autoparts.

Hos NK Brakes lyder jobtitlen so m area sales manager for Danmark, og han er allerede klar til opgaven:

- Jeg kommer selv fra grossistleddet i branchen og kender værkstedernes behov. At have et bredt sortiment til de rigtige bilmodeller og at introducere nye, når behovet opstår, er absolut en af de vigtigste parametre for at kunne servicere værkstederne, fortæller Mikkel Rosendal Larsen.

Stort datagrundlag
Men for at være klar med et stort udvalg af produkter, skal man også sørge for, at man har sit datagrundlag i orden. Det mener man, at man har hos NK og SBS:

- Vi har et omfattende datagrundlag om bilpark og nye produkter, og vi laver løbende analyser af behovet, både det nuværende og det fremtidige, så vi kan sikre optimal "time-to-market". For både autogrossister og værksteder handler det om, at de forskellige service- og sliddele er tilgængelige, når en ny bilmodel har været på markedet en given periode. Kommer vi for sent i forhold til efterspørgslen, opfylder vi ikke kundernes behov, forklarer Heini Haubro.

Bremser er DNA’et
- Vi arbejder målrettet på også at blive anerkendt som kvalitetsleverandører inden for bl.a. styretøj og affjedring, hvor vi rent faktisk har nogle meget stærke og prisbevidste sortimenter. Men bremser er vores DNA, og det står vi gerne ved, fortæller salgschefen og tilføjer:

- Vi er bevidste om, at vi har førertrøjen på det frie eftermarked inden for bremser, men vi er ydmyge og ved, at vi skal arbejde hårdt hele tiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095