23948sdkhjf

Minister afkræves svar om forsinket skrotattest

Dansk Folkepartis miljøordfører Pia Adelsteen afkræver nu svar fra miljø- og fødevareministeren i sag om digital skrotattest, der er forsinket på ottende måned.
SKROTSVAR Sagen om den forsinkede, digitale skrotningsattest havner nu i Folketinget. Pia Adelsteen, der er miljøordfører for Dansk Folkeparti, afkræver nemlig et svar fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i sagen. Hun vil have svar på, hvornår autogenbrugerne og bilejerne kan forvente, at skrotattesten ligger klar i digital form. Samtidig vil miljøordførerne vide, hvordan udviklingen er forsinket. Selv siger hun:

- Det er på alle måder ’imponerende’, at et system efter otte måneders forsinkelse endnu ikke er klart. Det er et problem, som vi er nødt til at finde en løsning på snart. Det er ikke rimeligt, at projekt som det her bliver udskudt på den måde, siger Pia Adelsteen.

Som Motor-magasinet skev i sidste uge, skulle den digitale skrotningsattest have været klar i en prøveversion 1. oktober 2015, hvilket kunne give autogenbrugerne mulighed for at komme med input til systemet og den vigtige implementering af data, herunder NemID. Dernæst skulle efteråret sidste år bruges på at rette systemet til, så det kunne ligge klar i endelig version 1. januar 2016.

Men foreløbigt må genbrugerne og bilejerne altså på ottende måned se langt efter en digital udgave af attesten.

Sagen kort

Den digitale skrotningsattest skulle have været klar i prøveversion 1. oktober 2015 og i en endelig version 1. januar 2016.

Attesten er det stykke papir, som både autogenbrugeren og bilejere, som gerne vil skrotte sin bil, har krav på.

At gøre attesten digital skal blandt andet forhindre, at godtgørelsen udbetales til den forkerte person. Samtidig skal systemet bindes op på NemID.

Hverken Miljøstyrelsen, der har det overordnede ansvar for systemet, eller Dansk Producent Ansvar (DPA), som står for udviklingen, vil komme med en klardato. Derfor bliver der nu en politiske sag ud af forsinkelsen.


Dansk Autogenbrug frustreret
Det frustrerer Børge Madsen, som er direktør i Dansk Autogenbrug. Han er især træt af Miljøstyrelsen, der har det overordnede ansvar for, at systemet kommer i drift.

- Vi i genbrugsbranchen oplever desværre, at Miljøstyrelsen er underbemandet. Det kommer til udtryk i både her sag og i flere andre tilfælde, når vi taler genbrug af brugte bildele, udtalte Børge Madsen i sidste uge her i avisen. Forsinkelsen udløser beklagelse hos både Miljøstyrelsen og hos Dansk Producent Ansvar (DPA), hvor den daglige udvikling af systemet foregår. Jens Michael Povlsen, der er ac-teknik i afdelingen for Jord og Affald i Miljøstyrelsen beklager, at udviklingen af systemet trækker ud.

- Vi kan kun beklage, at systemet ikke er klart endnu. Overdragelsen af administrationen og udviklingen af it-systemet til DPA har været langt mere besværlig, end vi og DPA havde regnet med, siger Jens Michael Povlsen.

Han vil dog ikke sætte en klardato på systemet. Tilbage på Christiansborg skal Esben Lunde Larsen komme med et svar inden 17. juni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172