23948sdkhjf

Nyt naboskab blev fejret

Dometic og Westfalia markerede deres nye lokaler i Taulov.
DOBBELTSFEJRING I et fælles telt mellem de to bygninger på Nordensvej i Taulov ved Fredericia fejrede henholdsvis Dometic og Westfalia i fredags den 11. marts med fælles reception, buffet, bar og gavebord det nye naboskab mellem de to auto-selskaber.

- Vi har hos Dometic og Westfalia Automotive valgt at bosætte os et sted, hvor E20 stort set skærer direkte igennem vores forhave, og hvor Lillebæltsbroen kun er en spytklat væk, for når vi siger, at vi gerne vil være tæt på vores kunder og samarbejdspartnere, så er det faktisk, fordi vi mener det, sagde Dometic-direktør Per Flensted blandt andet i sin tale ved åbningsreceptionen, hvor Fredericias borgmester Jacob Bjerregaard (S) deltog sammen med mange autofolk.

- Det er vores håb, at vi med vores nye naboskab kan skabe et sted med masser af synergi, som I forhåbentligt også kommer til at mærke effekten af. For os har det været lidt et lykketræf, at vi arbejder inden for det samme marked – uden at være konkurrenter. Det tror vi på, at vi kan få en masse godt ud af. Og det tror vi på, at I kan få en masse godt ud af, sagde Per Flensted videre.

Dometic, som er flyttet fra en bygning til nabobygningen og lidt mindre plads, rummer blandt andet et stort showroom samt koncernens internationale Dometic Academy, som afløser det tidligere Waeco AirconSchool – et kursustilbud målrettet værksteder, der arbejder med klimaanlæg. De nye undervisningsfaciliteter har direkte adgang til et stort og moderne værksted

Per Flensted tog i øvrigt selv det første spadestik til faciliteterne på Nordensvej i 2008.

Markant Westfalia vækst

Det er den verdensomspændende leverandør af anhængertræk, Monoflex/Westfalia Automotive Denmark, der har indtaget Dometics tidligere domicil. Den markante spiler inden for anhængertræk og elsæt-løsninger til biler, Westfalia, har således skiftet Broby på Fyn ud med Taulov i Jylland. Den danske afdeling er samtidig per 1. januar blevet nordisk salgskontor.

Virksomheden Monoflex i Danmark startende i 1930’erne på fynsk jord som Brenderup Maskinfabrik, en lokal smedevirksomhed, der udviklede sig og bed sig fast på automarkedet som Brenderup Trailers og Brenderup Anhængertræk. I 2000 blev sidstnævnte solgt til Monoflex AB i Sverige ,og i 2008 blev det firma opkøbt af tyske Westfalia Automotive GmbH, der regnes for at være verdens største aktør inden for anhængertræk og elsæt.

Det er hele staben på ni medarbejdere, som er flyttet med fra Broby til Taulov, og for tiden er Westfalia Automotive Denmark i gang med at ansætte nr. 10 - en nordisk marketing-koordinator, oplyser salgschef Bjarke Andersen.

Efter at være vokset med 16 procent i 2015 (oktober til oktober) forventer Westfalia Automotive Denmark i år en vækst på 20 procent.

- Vi vokser især inden for eftermarkedet og grossister, fortæller Bjarke Andersen.

Kaffekrus

I forbindelse med receptionen var der til gæsterne uddeling af krus med logo fra henholdsvis Dometic og Westfalie-Automotive.

Det er planen, at gæsterne skal lade kruset blive stående i bilen som en påmindelse om, at de altid kan komme ind og få tanket op med kaffe, når de er på farten gennem landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11