23948sdkhjf

Nyuddannet med drømmejob

25-årige Mathias Brix er ”Årets Biløkonom”, nyuddannet og har fået sit drømmejob som business consultant hos it-virksomheden Easi’r i Hasselager.
UDDANNELSE Den 8. januar 2016 dimitterede Mathias Brix som biløkonom fra Erhvervsakademi Aarhus. Tre uger senere skrev han kontrakt med it-virksomheden Easi’r. Virksomheden med kontorer i Chemnitz, London og Hasselager, har udviklet et prisvindende CRM-system til bilbranchen. CRM-løsningen hjælper 2600 bilforhandlere, deriblandt Audi, BMW og Volkswagen, og 16.000 brugere over hele Europa, herunder bilimportører og fabrikker, med at øge salget. Derudover bruger eBay også CRM-løsningen i deres sælgerredskab Bilinfo.

- Dette er drømmejobbet. Det er spændende at få lov til at hjælpe bilindustrien med at skabe bedre kundeservice og salg. Som nyuddannet og stadig ung er det en unik mulighed at få disse ansvarsområder. Jeg er meget taknemmelig og stolt, lyder det fra Mathias Brix på en mobillinje fra Tyskland, hvor han er på rejse for sin nye arbejdsgiver.

Mødte sin chef på uddannelsen

Mathias Brix mødte den ene af de to Easi’r-ejere på Erhvervsakademi Aarhus, hvor han holdt foredrag om CRM-systemer til at professionalisere kunderelationer og øge bilsalget. Senere under en konference, stødte han igen på ejeren.

- Jeg havde længe haft et godt øje til virksomheden og tænkt, at dette ville være det perfekte sted for mig, så da jeg så deres stillingsopslag, ringede jeg straks til direktøren, fortæller han.

Mathias Brix sendte sin ansøgning, kom til samtale og blev ansat samme uge.

- Mathias udviste meget stor entusiasme omkring vores CRM-produkt og bilindustrien generelt, og vi er derfor glade for, at han nu er en af vores medarbejdere. Han arbejder med internationale marketingopgaver og forbereder materiale til møder med store bilfabrikanter. Mathias’ opgaver forløber sammen med udrulningen af et nyt Easi’r-system, som ved hjælp af algoritmer vil hjælpe sine brugere, siger medejer og direktør Mikael Moeslund, der i øvrigt selv er biløkonom.

Andre jobtilbud på hånden

Mathias Brix dimitterede fra biløkonomuddannelsen med bravour og en pris som ”Årets Biløkonom” for sit store engagement, evne til at spotte trends og skabe netværk. En pris, der gav ham en del opmærksomhed på LinkedIn og jobtilbud fra flere bilvirksomheder - som Mathias takkede nej til.

- Dette job rummer så meget udviklingspotentiale, som jeg ellers skulle vente flere år på at få. Jeg skal lære rigtig meget her - og jeg glæder mig, siger han.

Vild med biler

Interessen for biler arvede Mathias Brix fra sin far og farfar i en tidlig alder. På barndomsværelset i Askov i Sydjylland var modelbiler det foretrukne legetøj.

- Det er alt ved biler, der fanger mig. Design, teknik og den teknologiske udvikling, siger den 25-årige, der inden han uddannede sig, blandt andet arbejdede som bilvasker og biludlejer hos Europcar, som ekspedient i en Q8-tank og som flagpost og official hos Djurslands Motor Klub.

Selv når han ikke arbejder, bruger Mathias Brix en masse tid på bilerne. Hvert år rejser han ned for at se det franske 24-timers racerløb Le Mans og bruger gerne en halv til en hel time dagligt på at holde sig opdateret på motorsport.

Tæt på virkeligheden

Mathias Brix valgte den 2,5-årige biløkonomuddannelse på Erhvervsakademi Aarhus, fordi uddannelsen gav ham mulighed for at arbejde mere overordnet og teoretisk med forretningsudvikling, komme ud og rejse og ikke mindst kombinere sit arbejde med sin passion for motorkøretøjer.

Inden han startede på biløkonomuddannelsen, var han dog lige på en omvej forbi økonomistudiet på Aarhus Universitet. Efter et semester stoppede han, da det ifølge Mathias var alt for teoretisk og virkelighedsfjernt.

På biløkonomuddannelsen fandt Mathias Brix det rette miks mellem teori og praksis, og blev fodret med viden om alt fra biljura og finansiering, til ledelse, værkstedsøkonomi og procesoptimering.

- Alt det, jeg lærte på uddannelsen, kunne jeg bruge i praksis. Og de erfaringer, jeg gjorde mig under mine forløb som trainee og praktikant, kunne jeg bygge videre på i mit studie, forklarer han.

Trainee hos VW

Biløkonomuddannelsen er udviklet i samarbejde med bilbranchen og støttes økonomisk og fagligt af eBay og Bilinfo.

Uddannelsen adskiller sig fra andre videregående uddannelser ved, at de studerende fra start til slut knyttes til en virksomhed som trainee. På 4. semester er de også i tre måneders praktik i en udenlandsk bilvirksomhed.

Mathias Brix var under hele sin studietid tilknyttet Volkswagen i Risskov og tilbragte tre måneder som praktikant hos VW- og Audi-importør- og forhandleren Hekla på Island.

- Det er også blevet til studieture til Sverige, Tyskland og USA. Denne uddannelse har givet mig så meget både fagligt og socialt – og har banet vejen til drømmejobbet, siger han.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094