23948sdkhjf

Virksomheder er vilde med elbiler efter prøvetid

Region Hovedstadens projekt ”Mød elbilen” har fået så positive resultater, at projektet gentages med 25 nye virksomheder.
ENERGI ”En elbil er da upraktisk og minder om en Ellert.” Det var nogle af de fordomme blandt virksomheder, som Region Hovedstadens projekt ”Mød elbilen” blev sat i verden for at knuse. Det har projektet gjort med stor succes, skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

I Mød elbilen fik 25 større virksomheder og deres ansatte mulighed for at prøve fire elbiler og tilhørende ladestandere i 14 dage. Virksomhederne har derved fået praktisk erfaring med elbiler og også vejledning i at købe dem.

84 procent af de deltagende virksomheder siger i en undersøgelse, at de har fået en mere positiv holdning til elbiler end før prøveperioden. 66 procent vil nu overveje en elbil næste gang de skal skifte bil, mens 9 ud af 10 mener, at deres virksomhed kan bruge elbiler som erstatning eller supplement til den eksisterende bilflåde.

- Det er en stor fornøjelse at se, at virksomhederne tager imod tilbuddet efter prøveperioden. Nogle gange skal man prøve tingene på ”egen krop”, før man er overvist om, at elbiler er en god ide, siger Jens Mandrup (SF), formand for Miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden.

Prøvekørsel ændrer holdning

Ikke alene har mødet med elbilen betydet ændrede holdninger hos virksomhederne, det har også givet en mulighed for at leve op til egne mål om energibesparelser og et miljømæssigt godt aftryk.

Et eksempel er Metro Service, der efter projektet har købt flere elbiler.

- Vi er jo en 24/7-virksomhed, så de 14 dages prøvekørsel betød, at vi havde mulighed for at teste, om bilerne kunne leve op til vores krav. Det kunne de. I dag har vi to elbiler og udvider med yderligere tre i år. Tanken er, at vi på længere sigt vil udskifte hele vognparken med elbiler eller andre miljøvenlige typer. Metroen har en stærk miljøprofil, og det passer derfor godt ind i vores forretning med elbiler til vores teknikere. Vores biler kører de fleste af deres kilometer inde i byen, så ud over de rent miljømæssige fordele og energibesparelsen, er vi også glade for den nedsatte støj, siger ledende tekniker Max Brandt fra Metro Service.

Succes gentages

Succesen har gjort, at version 2 af projekt ”Mød elbilen” nu kan sættes i gang. Igen får 25 virksomheder mulighed for at deltage, og projektet henvender sig til større virksomheder med egen bilflåde.

- Jeg kan godt forstå, at folk, der prøver elbilerne, falder for dem. Jeg er selv helt overbevist efter at have kørt el-ministerbil. Når folk først prøver en elbil, kan de se, at elbilen kan noget særligt. Den er nemlig støjsvag, hurtig og samtidig klimavenlig, siger klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R).

Er din virksomhed interesseret

Interesserede virksomheder kan henvende sig til Region Hovedstadens regionale elbilsekretariat – Copenhagen Electric.

Der er en beskeden egenbetaling, og virksomhederne forpligtes til at dele deres elbiloplevelser, så andre virksomheder kan blive motiveret til at møde elbilen.

Om projektet:

• Region Hovedstadens regionale elbilsekretariat, Copenhagen Electric, gennemfører projektet ”Mød elbilen” med støtte fra Energistyrelsen

• En komplet ”Mød elbilen”-pakke med fire forskellige elbiler, heraf én el-varebil, afklarende opstartssamtale, introduktion, analyse, koordinering og rapportering, samt transport, forsikring og etablering af midlertidige ladestandere koster 5.000 kr. ekskl. moms.

• ”Mød elbilen” løber frem til juni 2016

• Læs mere om ”Mød elbilen” her: https://www.regionh.dk/trafik/elbiler/pr...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078