23948sdkhjf

Ny fotoapp sikrer kvalitetsfotos til bilbranchen

CitNOW er i Danmark mest kendt som leverandør af videoløsninger til bilbranchen, som både anvendes i salgspræsentationer af biler samt dokumentation til kunden før nødvendige reparationer igangsættes på værkstedet. Nu lancerer virksomheden en fotoapp, der med brug af kunstig intelligens kvalitetssikrer fotos af biler i salgsøjemed.

CitNOW (’See it now’) blev lanceret i England i 2008 for at give kunder mulighed for at kigge på biler uden at besøge showrooms. Videoteknologien blev hurtigt populær i den britiske bilbranche og blandt store bilmærker og CitNOW’s app-baserede løsning vandt med tiden også indpas på værkstederne i stor stil. CitNOW startede i Danmark i 2018 og er markedsleder indenfor sådanne videoløsninger. ”Der var skepsis hos værkstederne i starten, men det viste sig hurtigt populært blandt kunderne. De modtager et link til en personlig video, der viser en kort gennemgang af bilen med fokus på eventuelle nødvendige reparationer, som værkstederne dermed kan dokumentere over for kunderne, før arbejdet sættes i gang.

Det har vist sig, at kunderne er begejstrede for den personlige service, der ligger heri. De kommer med under bilen og får vist de nedslidte dæk, rust i undervognen, problemer med bremserne eller hvad det nu kan være,” siger Kristian Krapper, direktør for CitNOW i Nordeuropa. Kunderne modtager et link til videoen på sms og kan godkende online. Hvis mekanikeren havde sendt en video via sin egen mobiltelefon, ville det begrænse videoens længde, mange ville vægre sig ved at downloade den af sikkerhedshensyn - og desuden ville denne metode ikke overholde GDPR-reglerne. Nu har CitNOW lanceret en fotoapp, der også rammer ned i et vigtigt behov i bilbranchen. En app, der sikrer, at fotos af både nye og brugte biler er af høj kvalitet, hvor bilerne kommer hurtigt til salg på nettet - og en app, som ikke kræver særlige fotokompetencer hos de folk, der tager billederne.

Foto-app med AI-baseret kvalitetskontrol til sikring af høj og ensartet kvalitet
Kristian Krapper påpeger, at hvis man ser på billeder af biler til salg på de forskellige portaler og hjemmesider på internettet, så er der mange, der ikke har så høj kvalitet. Ofte er der ikke en klar linje i forhandlernes billeder. Der kan være mange forskellige baggrunde, forskellige vinkler eller billedet kan være taget for højt eller skævt, hvilket forvrænger bilens reelle udseende. ”Strategisk forventes det, at brugte biler kommer til at udgøre en endnu vigtige del af bilforretningernes indtjening, idet der er stor usikkerhed om, hvordan de kommende agent-modeller kommer til at påvirke avancerne på nye biler. Derfor giver det rigtig god mening at forbedre grundlaget for salg af brugte biler, herunder bedre fotos og brug af video til de brugte biler.

Der er plads til forbedringer for mange forhandlere, og det kan vores nye foto app være med til at løse. Som noget helt nyt og enestående har vores app en indbygget AI-baseret kvalitetskontrol. Denne feature betyder, at alle billeder enten godkendes eller afvises. Der er en forklaring på, hvorfor et billede bliver afvist, og det gør, at fotografen let får taget korrekte billeder umiddelbart efter. Resultatet er, at alle billeder, der kommer på nettet, er i henhold til den kvalitetsstandard, der er aftalt med kunden. Det sparer tid og penge,” forklarer Kristian Krapper.

Typisk tager det 15 min. at tage billederne, og 15 min. senere er de på nettet. Den hurtige proces betyder, at man let sparer fl ere lagerdage for bilen, som hver især koster 300 kr. Dertil kommer, at gode billeder altid får flere klik, påpeger Kristian Krapper. Han anbefaler, at man ved brug af appen monterer mobiltelefonen i en monopod, der gør det nemmere at tage billederne i samme højde hver gang. ”Som en del af løsningen indgår brug af diverse logos, forskellige baggrunde alt efter mærke eller biltype og alt foregår automatisk og hurtigt. Systemet er nu også integreret i AutoDesktop. Bilen oprettes i AutoDesktop, og appen hæfter billederne på det unikke enhedsnummer,” fortæller Kristian Krapper om CitNOW-appen, der lanceres her i august.

OM CitNOW
CitNOW blev stiftet i 2008 for at give folk mulighed for at se på biler uden at besøge showrooms. Videoappen giver videopræsentationer af biler til salg og anvendes også i vid udstrækning på autoværksteder til at vise kunderne dokumentation for udførte serviceeftersyn eller forud for nødvendige reparationer via videolinks sendt på sms. CitNOW’s netop lancerede fotoapp er rettet mod bilforhandlere, der med den AI-baserede kvalitetskontrol guides til hurtigt at tage fotos god kvalitet, som med det samme uploades til nettet.

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065