23948sdkhjf

Få nyttig viden om biler hos Færdselsstyrelsen

Danskerne får nu hjælp fra Færdselsstyrelsen til at sammenligne bilmodeller og -typer, finde ladestandere mv.

BILDATA Bilviden.dk er en ny interaktiv hjemmeside, der er lanceret af Færdselsstyrelsen. Selv kalder styrelsen det en bilsammenligner, der især skal gøre det nemmere som borger at få viden og sammenligne en lang række biler fra forskellige mærker på forskellige drivmidler. Formålet er at hjælpe danskerne med at træffe oplyste og grønne valg, uanset om man besøger siden som privatbilist eller som en del af sit erhverv inden for vejtransportbranchen.

Bilviden.dk giver brugerne adgang til en database fyldt med information om biler på det danske marked, så man kan finde en energiøkonomisk bil, der passer ens behov og ønsker. Man kan f.eks. søge efter sin nuværende bil og sammenligne den med drømmebilen. De tilgængelige biler er de biler, som er registreret på det danske marked fra 2012 og frem til i dag, skriver Færdselsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Mange parametre

Blandt de udvalgte parametre til sammenligning kan blandt andet nævnes CO2-udledning, drivmiddeludgift pr. km og årlig drivmiddeludgift, som kan baseres på det antal km, man forventer at køre.

I bilsammenligneren findes oplysninger om den fordeling mellem el- og fossildrift, som ligger til grund for beregningen af plug-in hybridbilernes officielle brændstofforbrug. Denne fordeling kaldes ’Utility Factor’, på dansk nytteværdifaktor, og er unik for hver enkelt plug-in hybridbil.

Utility Factor’en er afhængig af den elektriske rækkevidde og er et udtryk for den andel af plug-in hybridbilens samlede kørsel, som forventes at foregå på strøm. Dog afhænger kørslen på henholdsvis brændstof og el af flere faktorer ude i virkeligheden, da fordelingen er afhængig af blandt andet hvordan bilen bliver kørt og vejrforhold, anfører Færdselsstyrelsen.

bilviden.dk kan man blandt andet finde flere informationer omkring drivmidler, herunder drivmiddelpriser og drivmidlernes CO2-udledninger samt den nye funktion med bilsammenligning. Hermed giver bilviden.dk, ifølge Færdselsstyrelsen, et godt grundlag for at vælge et sikkert og bæredygtigt bilvalg.

Sammenligningsfunktionen vil blive opdateret løbende i takt med, at Færdselsstyrelsen får nyere data, og styrelsen tager forbehold for eventuelle fejl i datamaterialet.

kile

Dette kan bilviden.dk vise

Bilviden.dk er Færdselsstyrelsens site til viden om personbiler, andre køretøjer og drivmidler på det danske marked. Sitet giver viden om:

  • Fossile brændstoffer som benzin og diesel og alternative drivmidler som el og brint
  • Gennemsnitspriser på fossile brændstoffer og alternative drivmidler
  • Personbiler og andre køretøjers energiklasser
  • Hvor man finder offentligt tilgængelige tankstationer og ladestandere i Danmark
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
T. Hansen går i land i Sverige: Flere butikker allerede på vej
Snart sælger de kun elbiler: Alfa skærper kundeoplevelsen med lang garanti
CarPeople gafler tidligere Citroen-forhandler
Olieprisen dykker igen: Benzinpris ligger omkring nytårsniveau
Jason Watt skifter hest: Får to nye jobs
Bilimportører raser mod kampagne for delebiler
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Leder IDAG
Søfart

Send til en kollega

0.109