23948sdkhjf

I 2021 såvel som i 2022: Dæk i fokus

Dæk Specialisternes Landsforening: I takt med elbilernes indtog på markedet bliver bilens dæk et indtjeningsområde, som flere og flere sætter i fokus, siger Erik Neuberg Rasmussen, formand.

NYTÅRSUDTALELSE I takt med elbilernes indtog på markedet bliver bilens dæk et indtjeningsområde, som flere og flere sætter i fokus. Men dæk er ikke bare dæk. Dækket er nemlig bilens vigtigste sikkerhedskomponent og fortjener derfor korrekt udstyr, og ikke mindst en dygtig fagmand, med de rigtige uddannelser indenfor dækservice og i særdeleshed ved reparation af skader på dæk.

Dækbranchen Danmark er den eneste organisation i Danmark, som taler dækkets sag og i Dæk Specialisternes Landsforening tilbydes diplomuddannelser gratis til medlemmerne. Dermed kan man med rette kaldes ’En rigtig dækspecialist’, så kunder og bil betjenes af en dækfagmand, som du finder på: www.enrigtigdækspecialist.dk. Vores håb er, at flere fra dæk- og autobranchen i fremtiden bakker op med et medlemskab i foreningen, så vi bliver endnu flere der taler dækkets sag.

Kvalitetsdæk for miljøet

Trafikstøj og CO2-udledning er, og vil fremover blive, et område, hvor man i stigende grad søger løsninger. Også her bidrager dækbranchen med løsninger, såvel tekniske i form af dækudvikling og hjælpeværktøj i form af www.dæklabel.dk, hvor man som forbruger kan træffe et aktivt dækvalg. Målsætningen er, at også Færdselsstyrelsen anerkender, hvor vigtigt det er at gøre dette endnu mere synligt for dækkøberne.

Vinterdæk lovgivning

Med indførsel af snefnugsymbolet på vinter- og helårsdæk er den nuværende danske M+S-mærkning forældet, og vi har i lang tid gjort myndighederne opmærksom på denne besynderlige danske enegang.

Vi finder det også tankevækkende, at der fortsat ikke er politisk flertal for en vinterdækslovgivning efter tysk model i Danmark.

Opbakningen er tilstede, både blandt forbrugere, FDM, brancheorganisationer og forsikringsselskaber. Målsætning er derfor, at få indført krav om brug af vinter- eller helårsdæk, da det ikke burde være så svært at få harmoniseret ind efter landene omkring os, så vi også om vinteren får afviklet trafikken så godt og så sikkert som muligt.

DSL ønsker både flere medlemmer og samarbejdspartnere, som vil dele vores faglige indsats og fælles værdier, men som samtidig er indstillet på at bidrage til i fællesskab, at højne det faglige niveau for dækservice generelt. Gratister som nyder og ikke vil yde til fælles indsats findes alle steder, men mit nytårsønske er, at vi kan byde flere aktive medlemmer velkommen til DSL her i 2022.

Godt Nytår

Artiklen er en del af temaet Nytårsudtalelser 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172