23948sdkhjf

UGENS LEDER Er svejsemasker feminine?

Jagten på flere kvinder til autoranchen er flyttet over på YouTube. Det får Motor-magasinets redaktør Flemming Haslund til at give seks ud af seks løftede tommelfingre for initiativet.

LEDER

YOUTUBEREN JASMIN HAR cirka 100.000 følgere - mange af dem piger/kvinder. Så hende den søde, sjove, krølhårede Jasmin må være præcis dén person, der kan få flere unge kvinder til at opdage, at bilbranchen er cool - og ikke bare bilbranchen i det hele taget, men også et helt specielt hjørne: Blandt karrosseriteknikere.

SÅ JASMIN BESØGER i en ny YouTube-video karrosseriteknikeren Nanna. De sludrer sammen om faget, Jasmin prøver at trille et hjul iført store handsker og det hele - og hun opdager, at man ikke kan se noget som helst gennem en svejsemaske - customlakeret svejsemaske i øvrigt.

INDRØMMET, JEG ER ikke helt præcist i målgruppen; men jeg tillader mig alligevel at give seks ud af seks højt hævede tommelfingre til den lille video, der taler et helt anderledes sprog.

VIDEOEN ER LAVET AF Bilbranchen DI, den ligger på Bilbranchens egen side bilkarriere.dk, som sikkert ingen unge overhovedet kunne finde på at se af sig selv. Men bare rolig - videoen ligger også på YouTube. Tjek selv ved at skrive "Jasmin Lind har girlpower!" i YouTubes søgefelt.

EN VIDEO FORTALT af en ung på en ung måde til de unge løser selvfølgelig ikke problemet. Alligevel skal Bilbranchen have al den ros, der kan ligge på deres skuldre for initiativet - ikke mindst, fordi der er langt fra Bilbranchens meget forkromede bygning på Rådhuspladsen i København til Jasmin på besøg hos Nanna. Men det er jo derfor, videoen er så cool - en eller anden ung; ret mig, hvis ordet cool er totalt un-cool.

NU BLI’R DET så spændende at følge, om Jasmin så både bli’r set, og om det så ender med, at der er andre end Nanna, der opdager, at det kunne være - øhh cool? - at se verden gennem en svejsemaske. Vi holder Bilbranchen op på det - for en ung video eller ej - dén er jo ikke nok i sig selv.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125