23948sdkhjf

Nyt fleksibelt diagnoseværktøj letter mekanikeres arbejde

Hella Gutmann har udviklet et diagnose- og dataværktøjet, der giver bedre mulighed for at lokalisere fejl på nye biler og samtidig forbedrer mekanikernes arbejdsforhold.

DATA-BEHANDLING Biler har i flere år gennemgået en vanvittig digital udvikling, hvor flere og flere funktioner styres og overvåges af computersystemer i selve bilen. Det giver ejerne en masse fordele, men gør det også langt mere kompliceret for mekanikere at lokalisere og reparere skader og fejl, når uheldet er ude.

Derfor har Hella Gutmann udviklet Mega Macs X, der er den seneste og mest avancerede diagnoseenhed til fleksibel og let diagnosticering i alle biltyper og -brands, oplyser specialisterne i værktøjs- og dataudstyr hos Hella Gutmann.

Frit valg af skærmenhed

Ifølge producenten tilbyder Mega macs X en let tilgængelig og brugervenlig tilgang til kommunikation med bilen på rampen, hvor diagnoseenheden kan monteres på bilens siderude og derefter let tilkobles diagnosestikket via køretøjets OBD-interface. Hvor tidligere modeller har været afhængig af en skærm på selve testeren, kan brugerne nu frit vælge, om de vil benytte en telefon, tablet eller laptop, da al data overføres til og behandles online på den valgte enhed. Mekanikeren skal derfor ikke bære rundt på en tung diagnosetester, hvor både skærm og enhed kan gå i stykker.

Åbner låste systemer

En af de vigtigste nye funktioner ved den nye tester er den forbedrede software, som giver fuld adgang til de kendte låste systemer, uanset bilmærke, og som giver brugeren en hidtil uset brugervenlighed i arbejdet, melder Hella Gutmann.

Fakta om Hella Gutmann

Hella Gutmann Solutions er specialister i integrerede dataløsninger og værktøjsudstyr med 4.500 kunder i Danmark. Koncernen er blandt de 100 største virksomheder i Tyskland og har også salgskontorer i Sverige, Norge og Finland, se også hella-gutmann.dk HER

- Særligt de nyeste biler er, fornuftigt nok, beskyttet af sikkerhedssystemer og firewalls. Men hvor sikkerhedsforanstaltningerne giver tryghed hos bilejerne, kan de være skyld i en slem hovedpine hos mekanikerne og koste meget spildtid. Softwaren er udviklet, så den kan kommunikere med alle bilmærker og typer, ligesom den er fremtidssikret med løbende opdateringer, siger Lars Bertz Thomsen, managing director hos Hella Gutmann i Danmark.

Softwaren på Mega macs X fungerer på alle tilgængelige styresystemer, og ønsker man ikke at bruge egne enheder i arbejdet, tilbyder Hella Gutmann en pakkeløsning med en stødbeskyttet tablet.

Tilpasses ethvert behov

Hella Gutmann har med 50-års erfaring i branchen et gennemgående kendskab til de problemstillinger, som mekanikere dagligt møder i deres arbejde. Da virksomhedens produkter er udviklet af tidligere mekanikere, ved man også, at der kan være store forskelle på behov og digitaliseringsgrad værkstederne imellem. Af samme årsag leveres den nye model med en ud af fem forskellige licenspakker med nøjagtigt de funktioner, som brugeren har defineret gennem sin individuelle konfiguration, der til enhver tid kan op- eller nedgraderes, hvis situationen kræver det.

- I den konstant voksende datamængde har værkstederne brug for fuld fleksibilitet. Kunden bestemmer derfor nøjagtigt de datatyper og diagnosefeatures, der er behov for, og som passer bedst til værkstedet. Der er kort sagt ingen grund til at betale for mere, end der reelt er brug for, siger Lars Bertz Thomsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Snart sælger de kun elbiler: Alfa skærper kundeoplevelsen med lang garanti
CarPeople gafler tidligere Citroen-forhandler
Olieprisen dykker igen: Benzinpris ligger omkring nytårsniveau
Jason Watt skifter hest: Får to nye jobs
Bilimportører raser mod kampagne for delebiler
Black Friday splitter de danske grossister: Hvem gør hvad?
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Leder IDAG
Søfart

Send til en kollega

0.203