23948sdkhjf

Danske pensionsmillioner: Batteriproducent barsler med ny fabrik

Batteriproducenten Morrow, der udvikler battericeller til blandt andet elbiler, har fået tilført 100 millioner kroner fra den danske pensionskasse PKA.

Danske pensionskroner skal blandt andet bruges til at bygge et innovationscenter for bilbatterier i den norske by Grimstad og en Giga Factory i den nærliggende by Arendal.

Fabrikken kommer til at levere batterier til mere end 700.000 elbiler årligt og beskæftige mere end 2500 medarbejdere. fabrikken skal efter planen stå færdig i 2024, oplyser PKA og Morrow i en pressemeddelelse.

Morrow har base i det sydlige Norge og arbejder blandt andre sammen med store industrivirksomheder som Haldor Topsøe, ABB, Siemens og Elkem om udviklingen af de grønne batterier.

Hos Morrow sætter CEO Terje Andersen pris på at få den danske pensionskasse med i ejerkredsen, der også tæller norske investorer som NOAH AS and Agder Energi Ventures.

- Europas behov for batterier vokser hurtigt. Vores ambition er at fremstille verdens grønneste batterier, og i løbet af 2021 har vi rekrutteret nogle af de bedste talenter i branchen. Derudover har vi indgået vigtige partneraftaler med Elkem, Haldor Topsøe, ABB og Siemens, hvilket betyder, at vi er godt på vej til at realisere Morrow Giga Factory i fjerde kvartal af 2024, siger Terje Andersen, der er CEO i Morrow.

Han tilføjer, at udover de 100 millioner kroner fra PKA, har de eksisterende medlemmer af ejerkredsen også deltaget i kapitalforhøjelsen.

- Interessen for Morrow fra markedet er solid, og vi har nu fuldt ud finansieret de næste skridt i vores næste udvikling, lyder det fra Terje Andersen.

Fabrik på vandkraft

Morrow i øjeblikket i gang med at etablere fabrikken, der hvert år kan producere 42 GWh battericeller. Det bruger 100 procent vedvarende vandkraft til at producere batterier med den lavest mulige CO2 -udledning.

Morrow Batteries blev grundlagt i 2020. Investorerne tæller udover PKA Agder Energi Venture, et datterselskab af Agder Energi, samt NOAH, et datterselskab af Gjelsten Holding.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Uggerhøj løfter omsætningen - brugtsalget boomer
Tesla Y tæt på udsolgt hos brugtvognsforhandlerne
Salget af elbiler trodser trægt europæisk bilmarked
Martin Thorborg vil prøve kræfter med autobranchen
Nyt bookingsystem til rustbeskyttelse smører hele værdikæden
Små elbiler sættes ned i pris
Andre Nordiske Medier
Transportmagasinet
Søfart
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.203