23948sdkhjf

Ny skattekendelse: OK at styrelse fordobler bils beskatningsværdi

Motorstyrelsen tjekkede prisen og lagde en million til beskatningen af en dyr Mercedes-bil.

BILAFGIFTER En direktør må se leasingydelsen på sin et halvt år gamle Mercedes GLC AMG 63S øget med 11.500 kroner om måneden, fordi Skattestyrelsens har fordoblet bilens værdifastsættelse - det er konsekvensen af en ny kendelse i Landsskatteretten, skriver Finans.dk.

Oprindeligt var bilens nyvognsværdi fastsat til 1.157.318 kroner, men denne værdi blev ændret til 2.372.118 kroner, som Skattestyrelsen mener er bilens reelle værdi.

Dermed understreger Landsskatteretten, at det ikke er en naturlov, at en ansat med firmabil altid beskattes ud fra nyvognsprisen som oplyst af f.eks. forhandleren eller leasingselskabet.

»Den oplyste nyvognspris er imidlertid ikke bindende for skattemyndighederne. Der er således intet til hinder for, at disse efterfølgende efterprøver og tilsidesætter den oplyste nyvognspris,« skriver Tanya Honoré Schultz, skattejuridisk direktør i BDO Danmark, i en artikel offentliggjort i nyhedsbrevet BDO Depechen.

Den pågældende Mercedes-bil blev af importøren oplyst til leasingselskabet at have en nyvognspris på 1.157.318 kr., hvilket var indberettet til Motorstyrelsen og den pris, som direktøren blev beskattet ud fra - lige indtil Skattestyrelsen blandede sig.

Retten fastslog, at beskatningen hverken skulle ske ud fra denne værdi (importørens pris, red.) eller ud fra den af leasingselskabet oplyste værdi, men ud fra den af Motorstyrelsen foretagne vurdering.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172