23948sdkhjf

Ny Kina-bil til Danmark – her er importøren

Andersen Motors i Køge øger antallet af bilmærker – firmaer har nu både japanske Suzuki og kinesiske Aiways. Salget af den nye kineser skal ske online. Bilen kan ses og prøves på et net af 10-12 forhandlere, hvoraf ikke alle vil være Suzuki-forhandlere. Service hos de samme forhandlere.

BILIMPORT Nu er næste kinesiske bilmærke på vej til Danmark – efter sidste års lancering af Maxus og MG er nu Aiways på vej.

Det kinesiske mærke har taget et længere tilløb til det danske marked og annoncerede allerede i efteråret 2020 at mærket ville til Danmark. Bl.a. derfor deltog kineserne i kåringen af Årets Bil i Danmark 2021 med SUV’en med modelnavnet U5 – i øvrigt bilen, der bliver den første her i landet.

Nu er aftalen med en dansk importør så på plads, idet Andersen Motors og Aiways netop har offentliggjort samarbejdet.

Andersen Motor er jo et traditionelt importselskab med en lang række forhandlere af Suzuki spredt over hele landet. Her ser og køber man en bil på traditionel vis.

Ikke desto mindre har Andersen Motors valgt at tilbyde online salg af Aiways kombineret med service hos en forhandler, hvor kunder får mulighed for testkørsel, rådgivning, mulighed for at give den brugte bil i bytte på en ny Aiways og efterfølgende servicering af bilen.

Andersen Motors forhandler lige nu med mulige forhandlere. Det er planen, at Aiways skal kunne ses, prøves og serviceres hos i alt 10-12 forhandlere spredt ud over hele landet. Forhandlernettet vil blive sat sammen af både Suzuki- og ikke-Suzuki-forhandlere.

Læs også: Tredje kinesiske bilmærke er klar til Danmark

Facts om bilen

  • Første Aiways i Danmark bliver den 100 procent elektriske SUV med modelbetegnelen U5
  • Rækkevidde: 410 kilometer efter WLTP-normen
  • Mulighed for hurtigladning med op til 90 kW
  • Batteriet i U5 er på 63 kWh og opbygget som en sandwich-konstruktion  

 Læs også: Det kinesiske svar på Tesla

Fact om mærket i Europa

  • Aiways europæiske hovedkontor ligger i München. Foreløbig er Aiways U5 introduceret i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig.
  • Danmark er dermed det femte europæiske land i rækken, hvor Aiways kommer til salg. 
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094