23948sdkhjf

Tredje kinesiske bilmærke er klar til Danmark

Aiways er på vej til Danmark – kinesisk SUV på el. Lige nu forhandler kineserne med danske firmaer om service og reparation. Derimod skal der ikke være danske forhandlere.

NYT BILMÆRKE Der er fart på de nye kinesiske bilmærker i Danmark. MG blev introduceret tidligere i år med salgsstart den 1. juni. Senere i år kom Maxus hertil. Og som tredje mærke i løbet af dette år kommer Aiways hertil med første salg i slutningen af 2020; måske først i begyndelsen af næste år.

De tre nye bilmærker her i landet har som to afgørende fællestræk, at de alle er kinesiske og alle tre lige nu er på el og udelukkende på el - "lige nu" fordi MG har annonceret, at de omkring årsskiftet introducerer en ny elektrificeret model - altså både forbrændings- og elmotor.

Når det kommer til at organisere sig, arbejder de tre efter andre forretningsmodeller end de helt traditionelle.

Maxus kører efter den mest traditionelle model. Det kinesiske mærke med i første omgang varebiler - men en MPV på hvide plader er på vej – importeres via et norsk firma, RSA, og forhandles og repareres via foreløbig 13 forhandlere.

MG kører en noget anden model. Det kinesiske mærke har således fem steder, kunderne kan prøvekøre bilerne. Bilerne kan kun købes eller leases i mærkets onlineshop og kunderne kan frit vælge at få serviceret bilen på et hvilket som helst værksted.

Aiways er på vej til Danmark med en lignende model: Aiways biler skal købes via nettet, men serviceres og repareres på danske værksteder.

Aiways siger om forhandlere og værksteder...

Anika Wild er talskvinde for Aiways, hun er placeret i München i mærkets europæiske hovedcenter. Hun forklarer:

- Vi planlægger at vores biler udelukkende skal markedsføres og sælges via nettet – så altså, vi skal bestemt ikke have danske forhandlere i traditionel forstand.

- Anderledes er det med reparation, selvfølgelig skal der være værksteder i Danmark, der kan reparere og servicere. Men hvilke partnere, vi får I Danmark kan jeg ikke sige endnu.

- Men vi forhandler med mulige danske partnere i Danmark lige nu.

Hvornår forventer du, at den første bil bliver solgt til en dansk kunde?

- Jeg håber, at det bliver inden slutningen af i år – alternativt bliver det til næste år, siger Anika Wild.

Aiways planlægger at deltage med to biler i kåringen af Årets Bil i Danmark 2021. Første del af kåringen finder sted den 19. og 20. oktober ved et todages testarrangment ved FDM Jyllandsringen. Hvilken bil, der herefter vinder, offentliggøres ved et arrangement senere på året.

Aiways stiller op med modellen U5, der er én i alt otte elbiler.

 

De otte elbiler til kåringen af Årets Bil i Danmark 2021

 1. Aiways U5 - Kina
 2. Fiat 500 electric - Italien
 3. Honda e - Japan
 4. Mazda MX-30 - Japan
 5. MG ZS EV - Kina
 6. Peugeot e-208 - Frankrig
 7. Peugeot e-2008 - Frankrig
 8. Volkswagen ID.3 - Tyskland

 *) Ikke endelig liste

 

 

   

  Kommenter artiklen
  Tip redaktionen
  Udvalgte artikler

  Send til en kollega

  0.093