23948sdkhjf

Dinex-direktør satser på fordobling af omsætningen i 2023

Dinex med hovedsæde i Middelfart øgede sin omsætning fra 1,5 milliarder i 2019 til 1,7 milliarder kroner i 2020. Dermed nåede man ikke helt den målsætning, man selv havde sat om en omsætning på 2 milliarder kroner.

Driftsresultat steg til 245 millioner kroner fra 212,2 millioner kroner, og resultatet før skat landede på 141,3 millioner kroner mod 133 millioner kroner året før. Valutakurser har påvirket resultatet i negativ retning med 12,6 millioner kroner i 2020.

Og den udvikling glæder Dinex' administrerende direktør, Torben Dinesen.

- Det er et flot regnskab isoleret set og især taget i betragtning af, at coronapandemien indimellem har givet os svære arbejdsbetingelser. Det har krævet stor agilitet og omstillingsparathed i hele organisationen, så derfor er resultatet også et udtryk for en imponerende holdindsats, siger Torben Dinesen i en pressemeddelelse, og tilføjer:

- Vi ser tilbage på et år, hvor vi generelt har taget markedsandele i både Kina, Rusland, USA og dele af Europa - blandt andet på grund af en nye platform til vores OEM-kunder. Samtidig er vi blevet bedre til at styre vores lagre og produktionsplanlægge, hvilket har styrket vores likviditet. Endelig har vores Dinex Academy Training Center hele tiden haft fokus på at udvikle og træne vores medarbejdere og gjort alle led i virksomheden både dygtigere og mere professionelle.

Åbner ny fabrik i Indien

Det flotte resultat er kommet i hus samtidig med, at Dinex har bygget ny fabrik i den indiske by Chennai. Fabrikkens opførelse har undervejs været påvirket af coronapandemien, men står klar til produktionsstart i løbet af marts i år.

Den nybyggede Dinex-fabrik i Chennai er blandt andet bygget, fordi Dinex skal levere løsninger til en ny serie af lastbiler fra lastbilproducenten Ashok Leylands. Løsningen er baseret på BS6-emissionsstandarden, der svarer til Europas Euro6-standard. Derfor har Torben Dinesen store forventninger til den nye fabrik.

- Det er forventningerne, at den nye fabrik i 2021 skal omsætte for 100 millioner kroner, mens målet er, at den i 2023 omsætter for omkring 400-500 millioner kroner, siger Dinex-direktøren.

Ny strategi med store ambitioner

I det hele taget har den verdensomspændende emissionsspecialist store ambitioner for fremtiden. Mod slutningen af 2020 lancerede Dinex således en ny strategi frem mod 2023, hvor omsætningen skal mere end fordobles.

Fordoblingen skal primært sikres ved at levere emissionsløsninger til at imødekomme de stadig stigende miljøkrav til lastbiler i verdenen.

- Flere af vores primære markeder har mere og mere fokus på tunge køretøjers miljøpåvirkning, og vores ambition er selvfølgelig at tage en stadig større del af de markedsandele. Lige nu har vi udviklingsprojekter for over 1 milliard kroner i pipelinen for de næste tre år, så i vores strategi er målet af nå en omsætning på 3,6 milliarder kroner inden udgangen af 2023, siger Torben Dinesen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109