23948sdkhjf

Toyota Yaris Årets Bil i Europa 2021

I Danmark blev den 3’er, men den europæiske jury har kåret Toyota Yaris som Årets Bil i Europa, COTY.

KÅRING Den helt nye Toyota Yaris er netop kåret som Årets Bil i Europa 2021. Det skete i en livestreamet udsendelse på YouTube, hvor pointene fra 59 jurymedlemmer fra 23 lande – heriblandt danske Søren W. Rasmussen fra FDM Motor – blev offentliggjort.  Det er anden gang, at Yaris vinder Årets Bil i Europa.

- Vi er ovenud begejstrede. Den helt nye Yaris har i forvejen taget både europæerne og danskerne med storm. I januar blev Yaris således den mest populære bilmodel i Europa, og i Danmark har vi på få måneder solgt over 4.000 biler. Med titlen som Årets Bil i Europa 2021 får vi den største internationale anerkendelse, man kan få fra motorjournalister over hele Europa, siger Anders Tystrup, pressechef hos Toyota Danmark A/S.

Der var tæt kamp i finalen om titlen, hvor Toyota Yaris opnåede i alt 266 point, hvilket var 26 point foran Fiat 500 Electric på andenpladsen. Seat Cupra Formentor blev 3’er, et point færre end Fiat'en

Finalen ved Årets Bil i Europa 2021.

Model                Point

  1. Toyota Yaris 266
  2. Fiat 500 Electric 240
  3. Cupra Formentor 239
  4. Volkswagen ID.3 224
  5. Skoda Octavia 199
  6. Land Rover Defender 164
  7. Citroën C4 143

 

Fremhæver hybridteknologien

Nogle af de styrker, der er blevet fremhævet ved den nye Yaris, er bl.a. bilens gode køreegenskaber udtrykt gennem et lavere tyngdepunkt, en fastere affjedring og en mere præcis styring.

Derudover fremhæver flere motorjournalister også den nyeste og fjerde generation hybridteknologi, der i den nye Yaris byder på en trecylindret 1.5-liters hybridmotor med 116 hestekræfter, som gennemsnitligt kører på el i over halvdelen af tiden og også har mulighed for at køre på ren el op til 135 km/t.

Hybridmotoren gør desuden, at Yaris gennemsnitligt kører op til 26,3 km/l ved blandet kørsel – og endnu længere på literen ved bykørsel.

Høj sikkerhed

Den høje sikkerhed i den nye Yaris er også blevet positivt bemærket. Alle udgaver kommer med sikkerhedspakken Toyota Safety Sense generation 2.5, som rummer både automatisk nødbremse for biler, cyklister og fodgængere samt adaptiv fartpilot med køfunktion, så bilen sørger for at holde afstand til den forankørende – selv ved køkørsel.

Derudover er en ottende og ekstra airbag placeret mellem forsæderne til at beskytte fører og forsædepassager ved en eventuel sidekollission, ligesom en helt ny vejkrydsassistent sørger for, at bilen bremser, hvis man overser en fodgænger ved et højresving eller en modkørende bil ved et venstresving.

Det høje sikkerhedsniveau gjorde, at Yaris scorede maksimale fem stjerner ud af fem mulige fra organisationen Euro NCAP, der sikkerhedstester stort set alle nye biler.

Det eneste danske jurymedlem, Søren W. Rasmussen fra FDM Motor, stemte den nye Yaris til finalen, hvor den havde følgeskab af Citroën C4, Cupra Formentor, Fiat 500 Electric, Land Rover Defender, Skoda Octavia og VW ID.3. 

FDM Motor har tidligere kåret den nye Yaris som vinder af mediets gruppetest for minibiler og præmieret den med seks ud af seks stjerner.

Toyota har vundet Årets Bil i Europa to gange tidligere. Det skete med første generation af Yaris i 2000 og med hybridbilen Toyota Prius i 2005.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109