23948sdkhjf

DEBAT: Nedlukningerne skal stoppe nu!

DEBAT: Tvangslukninger rammer skævt og uretfærdigt, brancheforeninger sidder på hænderne. Det er på tide, at branchen står sammen for at stoppe dette vanvid, skriver Henrik Thomasen, direktør i Globus Biler i Silkeborg,

DEBAT Lige nu oplever autobranchen tvangslukkede salgsafdelinger, men ikke værksteder. Hjemsendelse af salgspersonale er kun muligt ved 30 procent hjemsendelse af virksomheden med mindre man har flere P-numre, hvilket de færreste har.

Lønkompensationer er 75 procent og kompensation til faste udgifter max. 23.000 kr.

Tror regeringen, at vi sælger bolsjer og kan redde os igennem med sådan en kompensation? Og har regeringen i det hele taget hjemmel til at tvangslukke detailbutikker uden at kompensere 100 procent?

Vi, Globus Biler og andre kollegaer, har travlt på værkstederne, hvilket betyder, at vi ikke kan sende værkstedspersonale hjem, hvorfor vi ingen hjælp får til salgsafdelingen, som er tvangslukkede og ikke må betjene kunder.

Såfremt vi vælger at hjemsende 30 procent og modtage kompensation, dækker den kun en del af udgifter til salgspersonale, hvis man hjemsender eller ikke har værksteder. Hvad gør vi så med den manglende indtjening, og de 25 procent vi selv betaler, ud over pension, feriepenge etc.

Hvorfor skal vi selv betale dette, når vi er tvangslukkede? Dette vil medføre, at bilhusene ser sig nødsaget til at afskedige personale; godt og dygtigt personale for at minimere tabet, såfremt nedlukningen varer ind i foråret.

DET ER TID til et massivt pres på regeringen og Folketinget, inden politikerne gør sig skyldige i kæmpe tab for branchens erhvervsdrivende og dermed uundgåelige konkurser.

Hvorfor må blomsterhandlere, vinhandlere, Matas med flere holde åbent, når bilhusenes salgsafdelinger skal holdes lukkede? Hvorfor må vores værksteder holde åbent liges om Bilka og store supermarkeder, hvor kundeflowet er langt større end i bilhusenes salgsafdelinger?

Det er en skandale, at politikerne og myndighederne lukker bredt ned, i stedet for at bruge nogle timer på at se fornuftigt på tingene. Det ligner, at der er handlet med hovedet under armen uden nogen form for fornuft.

Jeg tror risikoen for smitte er langt større i supermarkederne end i bilhuse med mange m2 pr. kunde, og hvor der er stor fokus på sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Myndighederne har i weekenden den 9.-10. januar oplyst, at bilhusene må besøge kunderne på deres egen adresse. Hvad sker der lige her? Vi må nu tilbyde en prøvekørsel udenfor et bilhus, og derefter klare resten online. Men hvorfor må vi ikke have knder på et salgskontor - hvad er forskellen på det og at have åbent for takeaway, click and collect, Matas, blomsterbutikker osv.

JEG ER BLEVET kontaktet af mange, som sammen med mig ønsker at branchen sætter et massivt pres på Folketinget for at få dem til at se fornuftigt på tvangslukningen i bilhusenes salgsafdelinger.

Brancheforeninger har på ingen måde kæmpet imod det urimelige i at lukke branchens salgsafdelinger ned, og sidder efter min mening med hænderne i skødet og ser på at deres medlemmer lider.

Det er på tide at vi i branchen slår i bordet, og råber vagt i gevær. Nok er nok. Vi kan ikke og skal ikke acceptere at regeringen lukker vores virksomheder ned, når der ikke er skyggen af retfærdighed og fornuft i dette tiltag.

Det virker igen som en "hovsa-restriktion," der er foretaget uden tanke på vores levebrød og økonomi, og jeg vil faktisk gå så langt og bruge ordene grotesk politik, foretaget af en flok kolbøtter, der absolut ikke har skyggen af fornuft.

Vi er ramt af en alvorlig pandemi, og vi bærer alle ansvaret for at standse smittekæderne, men det kan ikke være rigtigt, at folkevalgte politikere i den grad har valgt at se bort fra det rimelige, og ovenikøbet har lovhjemmel til at stikke af fra regningen.

Det er faktisk tragisk, måden regeringen og deres støttepartier opfører sig på overfor vores branche. Men måske er det mest tragiske, at vi faktisk finder os i det og sidder tilbage som en flok autoritetstro nikkedukker.

Hvad mon Mette, Magnus og alle de andre kloge hoveder finder på, nu vi nærmer os den 17 januar?

Ja, hun har jo allerede sagt det - Mette, vores, eller de andres statsminister: Påske!

Skal vi lade hende låse vores døre, og have en pistol rettet imod tindingen, eller skal vi stoppe dette vanvid sammen nu

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219