23948sdkhjf

Ideologisk autogenbruger fylder 60

Kim Andersen, indehaver af Sindal Autoophug, er i færd med at overlade virksomheden til sine to sønner.

MÆRKEDAG Et udpræget handelstalent med en vis portion grøn ideologi og sans for at hitte på er ikke de ringeste egenskaber at bygge et autogenbrug på - for nu at sige det på godt nordjysk. Kim Andersen, der søndag den 13. december fylder 60 år, har i snart halvdelen af sit liv drevet virksomheden Sindal Autoophug, som han overtog i 1993 fra sin far, Evald, der grundlagde virksomheden i Brønderslev i 1967.

Sindal Autoophug beskæftiger i dag knap 30 mand, der modtager og miljøbehandler skadede og udtjente biler og udtager reservedele til genbrug. Virksomheden er gennem årene vokset både igennem opkøb og ved talrige udvidelser.

Kim Andersen var kun 14 år, da han i 1974 indledte sin erhvervskarriere, idet hans far sendte ham til Hirtshals for at passe ophuggets daværende nyerhvervelse, Hirtshals Cementstøberi.

Rammer grøn omstilling

Sindal Autoophug investerede tidligt i EDB og har selv udviklet teknologi til aftapning af væsker fra bilerne og er igennem tiden både blevet miljø- og ISO- certificeret.

Ifølge virksomheden selv indgår Sindal Autoophug som den eneste i Vendsyssel i Dansk Bil-Retur via et samarbejde mellem yderligere 15 autoophuggere landet over, bilimportørerne og affaldsbehandlingsvirksomheden Stena Recycling. Dansk Bil-Retur sikrer, at mere end 95 procent af de skadede og udtjente biler bliver til enten genbrugsdele eller nye råmaterialer.

- Genbrug af kvalitetstestede autoreservedele - både pladedele og mekaniske dele - rammer lige ind i den grønne omstilling. Autogenbrug betyder sparede naturressourcer til fremstilling af nye dele og holder hjulene godt i gang ude på værkstederne, lyder det fra Kim Andersen. Han tilføjer, at han aldrig ville være kommet så langt uden dedikerede medarbejdere og familiens opbakning.

I år indledes et glidende generationsskifte med sønnerne Mads og Michael.

COVID 19 har gjort det umuligt at festligholde fødselsdagen fysisk. Derfor byder Kim Andersen indenfor på www.kimandersen.nu, hvor der venter en spændende tidsrejse gennem Sindal Autoophugs historie.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078