23948sdkhjf

Volvo vil producere elmotorer i Sverige

Bilproducenten Volvo Cars investerer over en halv milliard kroner til produktion af elmotorer i Sverige. Det sker som et led i Volvos plan om at øge salget af el- og hybridbiler med 50 pct. de kommende år.

Efter planen skal Skövde i Västra Götaland i det sydvestlige Sverige inden udgangen af 2025 lægge grund til en "komplet elmotorproduktion", skriver Volvo i en pressemeddelelse.

Volvo Cars annoncerede tidligere på året, at virksomheden vil investere betragteligt i eget design og udvikling af elmotorer til den kommende generation af Volvo-biler. I første fase vil der blive samlet elmotorer på fabrikken i Skövde. På et senere tidspunkt vil den samlede fremstilling af elmotorer finde sted på fabrikken i Skövde.

- Den allerførste Volvo fra 1927 blev drevet af en motor bygget i Skövde. Vi har et højtkvalificeret team, der er forpligtet til at levere de højeste kvalitetsstandarder. Så det er kun passende, at de bliver en del af vores spændende fremtid, udtaler Javier Varela, senior vice president for Industrial Operations and Quality i Volvo Cars, i pressemeddelelsen.

Bliver datterselskab og indlemmet i Geely

Med egen udvikling og produktion af elmotorer kan Volvo Cars’ ingeniører yderligere optimere teknologien og hele den elektriske drivlinje i de nye Volvo-biler. Denne tilgang vil give ingeniørerne mulighed for at opnå yderligere fremskridt i forhold til energieffektivitet og den samlede præstation.

Design og udvikling af virksomhedens elektriske motorer finder sted i Göteborg og i Shanghai. Tidligere på året åbnede Volvo Cars et nyt elmotorlaboratorium i Shanghai – en tilføjelse til den igangværende udvikling i Göteborg - og til de avancerede batterilaboratorier i Kina og Sverige.

De resterende aktiviteter på Skövde-fabrikken vil fortsat have fokus på produktion af forbrændingsmotorer, men bliver en del af et separat datterselskab af Volvo Cars, der hedder Powertrain Engineering Sweden (PES).

Volvo Cars' ejer, Geely, har tidligere annonceret, at det er planen, at PES vil blive fusioneret med Geelys forbrændingsmotorenhed.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156