23948sdkhjf

SBS sælger forretningsområde fra

Scandinavian Brake Systems har indgået aftale om frasalg af SBS Friction-divisionen for 300 millioner kroner.

Køber er italienske Brembo Group SpA, som er producent af bremsesystemer.

Brembo overtager både selskabet SBS Friction A/S med cirka 100 medarbejdere samt SBS Groups domicil- og produktionsejendom i Svendborg, der hovedsagelig huser SBS Frictions aktiviteter.

- Brembo er en stor kunde og partner, der kender værdien af SBS Frictions teknologiske knowhow og stærke nicheposition. Vi er glade for, at SBS Friction vil få en stærk, langsigtet og industriel ejer, der kan understøtte virksomhedens fortsatte udvikling. Salget er en god løsning for SBS Group, SBS Friction, medarbejderne og Svendborg, siger bestyrelsesformand Peter Eriksen Jensen, og fortsætter:

- Hovedopgaven for SBS Group efter salget er at positionere vores anden aktivitet, SBS Automotive, rigtigt i forhold til opbruddet i markederne og undersøge mulighederne for eventuelt at deltage i konsolidering. 

Provenuet fra salget vil SBS bruge på at nedbringe den rentebærende gæld i koncernen, som den 30. juni var på 519 millioner kroner. Egenkapitalen var på daværende tidspunkt -144 millioner kroner.

Aftalen er betinget af godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling i SBS Group samt sædvanlige closing-forhold. SBS Groups største aktionær, Stiholt Holding A/S med cirka 56,5 procent af aktierne, har på forhånd tilkendegivet at støtte salget.

Transaktionen forventes gennemført i første kvartal 2021.

Læs mere om: SBS
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126