23948sdkhjf

Brembo ind i digitale tjenester

Den store aktør inden for bremsesystemer vil være løsningsudbyder gennem smarte, mere bæredygtige og digitale produkter og tjenester.

STRATEGI Med sin digitale platform Brembo Next har den globale bremseproducent taget hul på en ny rejse for virksomheden. Dermed følger Brembo sin nye vision for fremtiden, "Turning Energy into Inspiration", hvor virksomheden planlægger at øge sin konkurrenceevne og sikre sin langsigtede levedygtighed.

Bilindustrien står over for hidtil usete udfordringer i form af elektrificering, autonom kørsel og digitalisering, der øger presset på alle aktører. Brembo vil derfor nu sætte ekstra ind for at støtte sine partnere i at overvinde disse udfordringer.

Brembos nye mission er således at blive en leverandør af løsninger, der integrerer produkter og tjenester i harmoniske, alsidige løsninger for at imødekomme de hastigt udviklende behov inden for bilindustrien.

- Vi er gået ind i en ny æra med kunstig intelligens og big data. Vores nye vision afspejler de skiftende tider, og vores plan er at blive en virksomhed, der leverer digitale løsninger. I den henseende vil vi styrke vores innovationsmuligheder på globalt plan gennem oprettelsen af R&D-ekspertisecentre i vores hovedregioner. Vi ønsker at tilføre vores løsninger AI og bæredygtige teknologier for at blive et ambitiøst og cool brand for de kommende generationer ved at være på forkant med innovation og bæredygtige løsninger, sagde Brembos administrerende direktør, Daniele Schillaci forleden ved præsentationen.

Det betyder reelt, at Brembos teknologiske ekspertise skal sikre, at hvert nyt produkt bliver grønnere end det tidligere.

Efter præsentationen af den nye strategi afslørede Brembo to nye løsninger. Greentive-skiven har en særlig belægning, høje niveauer af korrosionsbestandighed og en unik spejleffekt. Greentive er resultatet af mange års forskning og udvikling, der sigter mod yderligere at reducere partikelemissioner.

For at imødekomme behovene for mere bæredygtig mobilitet lancerede Brembo også sit Enesys Energy Saving System, der indeholder en innovativ fjederløsning, som reducerer resttræk og bidrager til CO2-reduktioner (se nedenfor).

Nyt fjedersystem nedsætter friktion

Brembo har introduceret Enesys, som ifølge producenten forbedrer køretøjets ydeevne og bidrager til at reducere emissioner. Enesys er en ny generation af bremsefjederteknologi, designet til at mindske bremsemodstand og friktion ved at sikre, at bremseklodser vender tilbage til deres udgangsposition, når bremsepedalen er sluppet. Navnet Enesys er et akronym af ENErgy Saving sYStem.

Skiverne viser når de skal skiftes

Ved hjælp af HVOF-teknologi (High-Velocity-Oxy-Fuel) har Brembo skabt sin nye Greentive belægning med høje teknologiske egenskaber. Ifølge Brembo forlænger teknologien skivens livscyklus betydeligt, reducerer bremsestøv og bidrager dermed til renere fælge i længere tid. Desuden skal HVOF give et højt niveau af korrosionsbestandighed, der især værdsættes på elbiler, hvor bremserne bruges mindre end på fossilbiler på grund af elbilernes kraftige motorbremseeffekt. Greentive skiller sig endvidere ud med en spejleeffekt i overfladen og et indbygget Brembo-logo, som indikerer hvornår skiven skal udskiftes. Den nye belægningsteknologi kan anvendes på alle Brembos skivetyper.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109