23948sdkhjf

Nyåbnet lakvirksomhed krydser klinger med corona

Den første danske afdeling af den amerikanske lakkæde RestorFX åbnede i Silkeborg for knap halvanden måned siden, og trods corona er der allerede godt gang i butikken, fortæller indehaver Jacob Ravn Bilstrup til Motor-magasinet.

- I den sidste weekend i september bød vi private velkommen, og ugen efter var forhandlere inviteret op for at se, hvad vi kunne. Det gik over al forventning. Vi var spændte på, om folk ville komme eller ej – vi kan godt mærke, at folk ikke har samme lyst til at komme ud – men der har været stor nysgerrighed om vores koncept, siger han.

RestorFX har specialiseret sig i lakreparationer gennem en specialudviklet restaureringsmetode. Fra sit udspring i British Columbia-provinsen i Canada for 14 år siden er virksomheden ekspanderet til over 100 centre i 58 lande fordelt på fem kontinenter i 2020 og nu altså også Danmark.

Satser både på B2B og B2C

Det første RestorFX center har placeret sig i bilsmørhullet Silkeborg blandt byens forhandlere; og det er også dem, Jacob Bilstrup forventer bliver de primære kunder, selv om privatkunder også er meget velkomne. 

Fra andre lande er fordelingen cirka 60 pct. forhandlere og 40 pct. private. Det satser Jacob Bilstrup også på bliver tilfældet i Danmark. 

Mens selve åbningen blev påvirket af corona, har også hverdagen vist sig at afhænge af pandemien og aktuelle restriktioner. Der er udsving i antallet af biler, der skal shines op, alt efter hvor god en weekend det har været.

- Vi kan mærke, det afhænger af forhandlernes bilsalg. Det smitter af på os – hvor meget der er at lave om mandagen. I gennemsnit har vi 3-4 biler igennem om dagen, anslår Jacob Bilstrup, der deler arbejdet sammen med to medarbejdere.

Den daglige drift står han selv for i fællesskab med Per Kristensen, der kan siges at være en grand old man i Silkeborgs bilbranche. Per Kristensen stod i spidsen for bilhuset Vulcan, som havde Volkswagen og Skoda i stald, indtil det måtte dreje nøglen om tidligere på året.

Sammen med en tredje medarbejder smøger de alle tre ærmerne op, når der er travlt i forretningen.

Flere private kunder end ventet

Coronasituationen påvirker ikke kun antallet af erhvervsordrer, der kommer ind. Der kommer nemlig flere private kunder forbi end først ventet.

- Der, hvor vi måske har haft fordel af corona, er, at folk ikke har kunnet komme ud at bruge penge på rejser osv. Der er flere, der har valgt at bruge pengene på at shine deres bil, forklarer Jacob Bilstrup.

- Efterhånden som vi kommer længere og længere hen, kan vi godt mærke, at interessen stiger. Og det er selvfølgelig planen at udvide, tilføjer han.

Den ene af kerneydelserne, ClearFX, som er en keramisk nanoforsegling, er meget populær i efteråret som forebyggelse af vinterens slid på lakken. RestorFX slår sig desuden også op på decideret restaurering af lak, så gamle eller lakslidte biler får et nyt look.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125