23948sdkhjf

Fisker Inc. får indsprøjtning på 6 mia. kr.

Fusion mellem kapitalselskaber skal give elbilfirmaet flere muskler.

Fisker Inc. drevet af danske Henrik Fisker er ad omveje ved at komme på børsen i New York, og det giver pludselig det amerikanske elbilselskab flere muskler at spille med.

En overtagelse fra Spartan Energy Acquisition Corp., der er ejet af kapitalfonden Apollo Global Management, og som er børsnoteret, kan give Fisker op mod 1 mia. dollar i kapitalindsprøjtning.

- Sammen med den nylige meddelelse om vores strategiske samarbejde med Magna bringer [tirsdagens, red.] nyheder Ocean SUV endnu et vigtigt skridt nærmere lanceringen, udtaler Henrik Fisker, formand og adm. direktør for Fisker, i en pressemeddelelse om den forestående fusion og fortsætter:

- Jeg vil gerne takke vores kolleger hos Spartan og Apollo for deres tillid til vores strategi og evne til at eksekvere.

Det er ikke mere end et par uger siden, at Fisker præsenterede et nyt samarbejde med Magna Steyrs østrigske afdeling om produktion af Fisker Ocean SUV til det europæiske marked.

Der er allerede afsat 300 Oceans til det skandinaviske marked til kørselstjenesten Viggo. De første biler forventes at starte i produktion i løbet af fjerde kvartal 2022.

Handlen, der skal sikre Fisker Inc. de svimlende summer til udvikling og produktion af biler, skal først godkendes af Spartans aktionærer ved et møde kl. 16 onsdag. Derefter skal de amerikanske konkurrencemyndigheder nikke ja til fusionen.

(Forsidefoto: Fisker Inc.)

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125