23948sdkhjf

Hvad kører vælgerne i?

Ugens analyse fra Voxmeter viser sammenhængen mellem bilejeres politiske ståsted og deres valg af bil.

UGENS TAL Den politiske sæson er i gang igen. Derfor kan det være interessant at se nærmere på, hvilket bilmærke de forskellige partiers vælgere kører rundt i.

Som altid med meningsmålinger skal de tages med et gran salt - eller statistisk usikkerhed. Især hvad angår de mindre partier, da der her, alt andet lige, er færre respondenter, og derfor kan nogle udsving være uforholdsmæssig store; faktisk helt op til 8,3 procentpoint. Det vil fx sige, at nummer 5 hos Liberal Alliance eller Ny Borgerlige rent teoretisk også kunne være nummer 2.

Helt som forventet er det de mest solgte mærker, som også er i toppen - uanset partifarve. Peugeot og Volkswagen strides om førstepladsen - dog med undtagelse hos Enhedslistens og Dansk Folkepartis vælgere, som har henholdsvis Citroên og Ford som foretrukne bil.

Borgerlige Suzuki
Det er næppe overraskende, at der bag rattet i de få premiummærker, der er i top 5, sidder en vælger, der stemmer enten konservativt, Liberal Alliance eller Ny Borgerlige.

Alligevel er det interessant, at den næstmest populære bil blandt Liberal Alliances vælgere er en Skoda. Og så er Suzuki tilsyneladende et borgerligt mærke, idet det kun optræder hos de Konservative og Venstre.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093