23948sdkhjf

Olieselskab overrasker positivt trods corona

Smøremiddelproducenten Valvoline formåede i løbet af sidste kvartal at øge salget med 10 pct.

For den amerikanske producent af oliebaserede smøremidler Valvoline var april-juni tre hårde måneder med et samlet omsætningsfald på 16 pct.

Alligevel er der grund til optimisme for selskabet, som på trods af corona løftede salget i juni med hele 10 pct. sammenlignet med sidste år.

”Vores forretnings holdbare, ikke-cykliske karakter viste sig tydeligt dette kvartal. De covid-19-relaterede lockdowns medførte betydelig indvirkning på vores resultater i april og maj. Efterhånden som restriktionerne lettede, og der igen blev kørt mere, sluttede vi kvartalet af i juni med en overordnet vækst i salget på 10 pct. år-til-år,” udtaler adm. direktør Sam Mitchell i forbindelse med Valvolines regnskab for tredje kvartal.

Resultatet efter skat landede på 59 mio. dollar, svarende til knap 374 mio. kr.

Forventningerne til året daler en smule som følge af coronakrisen. Mens man i starten af året regnede med et primærresultat i lejet 495-515 mio. doller – 3,1-3,26 mia. kr. – er forventningen nu 475-485 mio. dollar.

”At nå disse forventninger vil være en imponerende bedrift i lyset af den betydelige negative effekt, som covid-19 har haft på vores resultater dette år,” lyder det fra Sam Mitchell.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079