23948sdkhjf

Far og søn satser på bæredygtigt genbrug

Et nyt miljøgodkendt autogenbrug med fokus på bæredygtighed, service og kvalitet er åbnet i Smørum nordvest for København. Det er far og søn, der efter mange års drømmerier har slået dørene op til skrotbiler og et kæmpe reservedelslager.

AUTOGENBRUG Det nye Hassellund Autogenbrug satser fremtidsrettet. Med målet om at genanvende skrotbiler 100% – og derved reducere miljøpåvirkningen fra et ellers udskældt transportmiddel – har Michael og Morten Sahl Christensen startet deres nye autoophug på Hassellunden 1 i Smørum.

- Biler har – og med rette i øvrigt - generelt ikke ry for at være særligt miljøvenlige og bliver ofte udskældt i bæredygtighedsdebatterne. Vi kan personligt ikke gøre meget for at sænke deres CO2-udledning i hverdagen, men vi kan gøre noget ved det aftryk, en bil efterlader, når dens dage er ved at være talte, siger Michael Sahl Christensen.

 Som efternavnene indikerer, er Smørums nye autogenbrug ejet og drevet af far og søn.

- Vi har i mange år snakket lidt løst og fast om at starte noget sammen, men det er altid blevet ved tanken. Så opstod denne mulighed, og pludselig begyndte det hele at tage form og blive virkeligt, fortæller Morten Sahl Christensen.

Det er dog ikke første gang, at far og søn arbejder tæt sammen. Michael og Morten har før repareret biler og drevet værksteder i tæt parløb, både under eget navn og hos kædeværksteder, hvor de har fået testet deres evner til at arbejde sammen og løse problemerne, når de opstår.

En sidste tur med god samvittighed

På trods af at være en nystartet forretning har Hassellund Autogenbrug allerede over 50.000 reservedele på lager og modtager løbende biler til skrot. Men selvom bilen er en stor del af langt de fleste menneskers hverdag, ved mange kun meget lidt om, hvordan de sender den ordentligt af sted på sin sidste køretur.

- Mange har ikke skrottet en bil før og har derfor rigeligt med spørgsmål til processen, som godt kan virke lidt uoverskuelig. Hvordan gør man egentlig? Hvornår er det på tide at skrotte bilen? Er det dårligt for miljøet at skrotte? Men der står vi altid klar til at svare og guide. Det skal være så nemt for kunderne som muligt,” siger Morten Sahl Christensen. Han fortsætter:

- Vi ønsker at være vores kunders foretrukne leverandør og autoophug. Og vi gennemgår nøje hver eneste skrotbil for at fastslå, hvilke dele der kan genanvendes som reservedele til andre biler, og hvilke dele der kan blive råmaterialer i nye produkter. Så man kan vinke farvel til den gamle bil med god samvittighed.

Jo, far og søn kan godt arbejde sammen

- Nogle vil måske være lidt bekymrede ved at skulle arbejde så tæt sammen med et familiemedlem, for kan man overhovedet finde ud af at arbejde sammen? Og kan man lade arbejdsdagens problematikker blive på kontoret? Men vi ved, vi fungerer godt sammen. Og biler er vores begges helt store passion, så det er faktisk bare fantastisk at kunne snakke om det hele dagen, siger Michael Sahl Christensen.

Og sønnike nikker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127