23948sdkhjf

Jens Sørensen: Dommedag nu?

Den danske autobranches SMV'er lever på en brændende platform og skal stramme op, hvis de vil overleve, skriver branchenestor Jens Sørensen.

KLUMME Mørke skyer trækker op.

Læs det, som det er: Presset tager til på de mindre og mellemstore danske selskaber især indenfor simpel handel.

Læs dette og gør noget ved det: I den danske autobranche lever de mindre bilforhandlere og service- og reservedelsudbydere på en brændende platform.

Kig blot på deres seneste regnskabstal. Mange har slet ikke rykket sig de sidste par år, nogle er endog på en deroute, nogle ligefrem "røde" og andre tæt på!

Jeg er bekymret på deres vegne. De er ganske enkelt ikke dygtige nok til selv at håndtere de problemer og udfordringer, de har hængende over sig. De skal skynde sig at søge hjælp alternativt se at blive en del af noget større.

Oveni ser vi, hvad der mere og mere kan hentes ind udefra via simpel import, ligesom digitaliseringen forenkler alt. Se eksempelvis på Kina. Nu taler vi ikke længere om dårlig kvalitet og kopiproduktioner. Nu taler vi om høj kvalitet og ophøjet tech/robot/automatiserede høj produktioner, som ydermere konstant tager til i styrke.

Jeg kender selv til nogle af disse udbydere, og de brager frem som aldrig før. Dette er ikke tænkt som en skræmmekampagne, men vågn nu op! Dommedag er jo en skidt dag.

Her er 5 hjælpebullets (tag imod dem, de er endog gratis):

  • Tag hele den eksisterende forretningsmodel op til revision. En forretningsmodel skal altid tilpasses virkeligheden.
  • Tag kompleksitet ud af alle funktionsled især indenfor salg, administration, lager og logistik.
  • Tag fat i en scanning af alle fordyrende services (efter at salget har fundet sted).
  • Tag en beslutning om at reducere balancen med X procent.
  • Tag en snak med en professionel virksomhedsrådgiver.

Læs dette og tag det med i fremtidsovervejelserne: Kig slutteligt på bevægelserne i verdensøkonomien. Det er blevet alles kamp mod alle. Hvert land er virkelig blevet sig selv nærmest. I Danmark vil dette også betyde sværere betingelser. Vi er de små i det store spil. Derfor skal vi være skarpere end nogensinde før. Det rationelle må frem i forreste linje.

Held og lykke. Giv det et skud eller drej nøglen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094