23948sdkhjf

Corona har fået virksomhederne til at holde igen med køb af biler

Erhvervslivet er blevet mere forsigtig med nye investeringer - og bilsalget er ét af de steder, det ses tydeligtst, viser en analyse fra Dansk Byggeri.

Efter i fem år med rekord efter rekord i køb eller leasing af biler i virksomhederne, er antallet af nyregistrerede biler i erhvervslivet faldet med 27 procent i 1. halvår af 2020, skriver brancheforeningen i en pressemeddelelse.

- Siden 2015 er der år efter år slået rekord i erhvervslivets investeringer i nye biler. Men det kommer ikke til at ske i år. Det må først og fremmest tilskrives coronapandemien og usikkerheden i kølvandet på denne, siger cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg i meddelelsen.

Fra 2018 til 2019 steg antallet af nyregistrerede person-, vare- og lastbiler i erhvervslivet med syv procent og nåede med cirka 160.000 nyregistreringer det højeste niveau nogensinde. Anderledes ser det ud i år. Ifølge Danmarks Statistik blev der i 1. halvår 2020 registreret 44.525 nye personbiler og 15.826 nye vare- eller lastbiler i erhvervslivet.

Det er ifølge Dansk Byggeri et fald på 27 procent i 1. halvår af 2020.

Mindre fald i antal leasede biler

Ifølge Danmarks Statistik udgjorde leasingbilerne 78,1 procent af alle nye personbiler i erhvervslivet i 1. halvår 2020. Til sammenligning var den tilsvarende andel 75,2 procent i 1. halvår 2019.

Læs også: Nybilsalget til erhverv hænger fortsat

- Netop i disse usikre coronatider giver muligheden for at lease, virksomhederne en ønsket fleksibilitet til hurtigt at kunne tilpasse kapaciteten - også på den parameter, der vedrører bilparken, siger Bo Sandberg.

At antallet af nyregistrerede biler i erhvervslivet befandt sig i overhalingsbanen i perioden 2015-2019 skyldes ifølge brancheforeningen gode økonomiske konjunkturer, sænkede registreringsafgifter, samt at det bliver stadig mere populært at lease.

- Nu peger konjunkturpilen dog i 2020 nedad, og der er strammet lidt i skattereglerne for leasede firmabiler. Men selve den underliggende tilbøjelighed til at lease fremfor at købe, stiger dog fortsat, siger cheføkonom Bo Sandberg i pressemeddelelsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126