23948sdkhjf

Autocentralen opkøber trods corona-krise

Sydjysk bilkæde har købt VW og Skoda i Vejle og ombygger nu det store bilhus på Bugattivej.

BILSALG Autocentralen, Sydjyllands store bilkæde, har opkøbt Volkswagen og Skoda i Vejle, og koncernen har med denne udvidelse sikret fortsat tilstedeværelse på adressen Bugattivej 4. Koncernens nuværende 9000 kvadratmeter store bilhus på Bugattivej i Vejle ombygges til et VW- og Skoda-bilhus, der også tilføjes Seat.

Derudover integreres det nye bilhus med Autocentralens håndtering af varebiler til storkunder, som arbejder tæt sammen med den nuværende folie- og opbygningsafdeling på matriklen.

I udstillingen bliver der udover de nye, VW, Skoda og Seat biler, også plads til 100 klargjorte brugte biler.

Autocentralen

Vil fremover bestå af syv afdelinger: To afdelinger i Kolding og en afdeling i henholdsvis Haderslev, Vejen, Esbjerg, Horsens og Vejle.
Er Sydjyllands største bilkæde med et stort udvalg af brugte biler. Autocentralen er autoriseret forhandler og serviceværksted for Citroën, Honda, Hyundai, Nissan, Skoda, Volkswagen og Seat samt Audi og Opel servicepartner.
Der håndteres et salg på cirka 12.000 biler årligt.
Når overtagelse af Vejle er effektueret, vil der være omkring 400 ansatte.
Familien Jensen ejer koncernen.

Nyt eventyr i Vejle
- Vi er meget tilfredse med, at det er lykkedes at indgå en aftale med de nuværende ejere af Volkswagen og Skoda i Vejle. De nuværende ejere viderefører det nuværende bilhus indtil den 31. december 2020, så Konkurrencestyrelsen har god tid til at godkende handlen. Forhåbentlig har Covid-19 lagt sig, når vi starter i 2021, så det bliver et godt bilår til at starte vores nye eventyr i Vejle, udtaler koncerndirektør Anders Jensen.

Overtager alle medarbejdere
Autocentralen overtager alle medarbejdere undtagen den nuværende ejerkreds.

- Vi overtager også nuværende bygninger. De nuværende bygninger overvejer vi lige, hvad der skal ske med - der er flere muligheder på bordet. At sælge er en af dem, udleje en anden mulighed, forklarer Anders Jensen.

Nuværende ejer tilfreds
Det er vigtigt for direktør Karsten Christensen, som er den nuværende ejer, at understrege, at salget intet har med Covid-19 at gøre, men simpelthen fordi han fik et godt tilbud, oplyses det i en pressemeddelelse fra Autocentralen.

Ligeledes tilføjer Karsten Christensen, at større enheder tager over i branchen og at timingen for salget passede ham fint.

- Jeg ser med tilfredshed på, at forretningens kunder får en god og professionel behandling i fremtiden hos Autocentralen, siger han.

Tilfreds med regnskabet

Autocentralen har netop afsluttet sit regnskab for 2019 med samlet overskud på 29,1 millioner før skat. Det blev et tilfredsstillende resultat i bildivisionen på 18,6 millioner før skat, oplyser selskabet.
Resultatet er efter de negative påvirkninger af nedlukning af to butikker, hvoraf den ene i Vejle nu genopstår i en version 2.0.
Autocentralen ejendomme gav et overskud 10,5 millioner før skat.
Forventningen til 2020 for hele koncernen er et lille positivt resultat, hvor Covid-19 har sat sine spor.
Ledelsen håber, at Danmark og branchen igen åbner op og kunderne får lyst til at købe eller lease bil igen. Tingene har formentlig normaliseret sig igen i 2021, men det kan forventes, at der opstår
nye købsmønstre som følgevirkning af krisen, oplyser ledelsen.

Stor renovering af bilhus

Bilhuset på Bugattivej skal gennemgå en omfattende renovering og ombygning, så det kommer til at fremstå topmoderne og opfylder alle krav fra fabrikken, herunder el, og tilmed med masser af plads til alle brands, som er VW, VW Erhverv, Skoda, Seat og brugte biler.

- Med ombygningen følger også en digital tilgang til håndtering af kunder, hvor vi belært af Covid-19 kan håndtere både salg af biler og bookninger af værkstedsbesøg, nøgle-indkast med videre uden fysisk kontakt. Dog vil den personlige service af både personbils- og erhvervskunder aldrig gå af mode, fastslår vicekoncerndirektør Morten Bøhm.

I tråd med strategien - Autocentralen laver store investeringer allerede i år

- Det var første prioritet i vores strategi, der faldt på plads med opkøbet i Vejle. Med dette opkøb undgår vi en række andre udvidelser og investeringer, idet huset på Bugattivej også kan rumme vores fælles administration, håndtering af varebiler til storkunder og folie/opbygningscenter. Nu dækker vi området med VW, Skods og Seat fra nord for Horsens til Vejle, Kolding, Haderslev (Seat), Vejen og helt til Esbjerg – med bilhuse i disse byer, forklarer koncerndirektør Anders Jensen.
Seat lander to steder
I Haderslev tilføjer Autocentralen Seat pr. 1. juni i det nuværende bilhus, hvor Autocentralen i forvejen repræsenterer Citroën og Hyundai. Det samme sker i Kolding pr. 1. juni 2020, hvor forhandlingen af Seat tilføjes Autocentralens store bilhus på Egtved Allé, som i dag rummer Skoda, Honda, Nissan og Citroën.
- De bilmærker, som vi har i Haderslev og Kolding, er alle mærker, vi kan se os sammen med i fremtiden og som passer godt i vores prioritering, tilføjer Anders Jensen.
Tager investeringen nu
I Horsens bygges der som tidligere meddelt et helt nyt bilhus med VW, VW Erhverv, Skoda, Seat og Audi service og brugte biler.
Det nye bilhus forventes klar til indflytning i forsommeren 2021.
- Det er noget af en investering, Autocentralen foretager i 2020, men alle vores dispositioner giver god mening for fremtiden. Med disse strategiske valg, har vi ressourcerne til at levere god service til vores kunder, og forhåbentlig levere et positivt resultat i en branche, hvor de små marginaler gør forskellen, siger Anders Jensen og tilføjer:
- Vi er naturligvis også hårdt ramt af Covid-19 tilbageholdenhed hos bilkøbere, men modsat flere andre tror vi på, at ved at tage investeringen nu, så ruster vi os til fremtiden, hvor befolkningen jo stadigvæk skal have en ny bil eller den gamle repareret på værkstedet. Vi er blevet mere digitale her under krisen, og sammen med de rigtige medarbejdere og bilmærker så tror vi på en lys fremtid for branchen og dermed Autocentralen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142