23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...om forpligtelserne ved at genåbne bildanmark

Ugens gode nyhed var statsminister Mette Frederiksens udmelding om mulig genåbning af Danmark. Det stiller mange her-og-nu-krav til branchens virksomheder og organisationer, påpeger chefredaktør Flemming Haslund.

LEDER

CORONAUGE FIRE BLEV en overraskelse for mange. Statsminister Mette Frederiksen indkaldte mandag til pressemøde, der ikke handlede om yderligere stramninger. Tvært imod - statsministeren talte om en delvis genåbning af Danmark. At statsministeren havde ét sigte her er klart: Ro på nu, fyr ikke flere medarbejdere, hold gang i erhvervsdanmark.

DET ÅBNER ET væld af muligheder og forpligtelser. Nye muligheder for at holde forretningen i gang og måske endda komme styrket ud på den anden side; det er i hvert fald et mantra, jeg hører igen og igen. Men den antageligt snarlige genåbning af Danmark er også en forpligtelse i forhold til ansatte.DERFOR MÅ DANMARKS virksomheder i autobranchen nu stille sig selv en række centrale spørgsmål: Hvad gør virksomheden selv? Hvilke scenarier arbejder den med - er der både et worst og et bast case scenarie?

OGSÅ ORGANISATIONERNE HAR som altid store ansvar - og lige nu endnu større: hvilke anbefalinger og initiativer har de til regeringerne og andre instanser.

OG PÅ LIDT længere sigt, hvordan vil virksomheder og organisationer udnytte den forandring, der allerede er sket. Her er der behov for både at tænke nationalt og globalt.

DET KAN GODT være, at værkstederne er lukkede i påsken og at fremvisninger af nye biler må ske via et kamera og en app. Men det er lige nu fremtiden skal formes - for forretningens udvikling og alle ansattes sikkerhed i jobbet.


PS: APROPOS KAMERA OG app: På den korte liste over positive ting ved corona er, at mange har fået taget hul på den digitale fremtid - og set, at den virker. Vi har så at sige oplevet tre års udvikling på tre uger.


Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141