23948sdkhjf
>

Range Rover runder de 50

Fra den todørs terrængående todørs Range Rover i 1970 fra British Leyland til nutidens luksuriøse SUV'er.

JUBILÆUM I skyggen af den verdensomspændende Corona virus har Land Rover indledt fejringen af 50-års jubilæet for den originale luksus SUV med en sneskulptur ved sit arktiske testanlæg i Arjeplog i Sverige.

Britiske Land Rover har fejret mærkets 50-års jubilæum med et gigantisk, iskoldt mesterværk ved sit arktiske testanlæg i Arjeplog, som ligger tæt på polarcirklen i Sverige. Det 260 meter brede kunstværk udgjorde centrum af den cirkelformede bane ved testbanen, hvor alle fremtidige Land Rover-modeller skal stå deres prøve under udviklingsfasen.

Land Rovers testanlæg i Arjeplog anvender en dybfrossen sø for at sikre de perfekte forhold for ingeniører, når de tester og vurderer de nyeste modeller.

Snekunstneren Simon Beck skabte det 53.092 kvadratmeter store jubilæumslogo ved at gå mere end 45.000 skridt hen over den sneklædte overflade i centrum af den cirkelformede bane, ledsaget af en kvartet af de nyeste Range Rover SV-modeller.

Arjeplog er også hjemsted for Jaguar Land Rover Ice Academy, hvor kunder kan opleve spændingen ved dynamisk iskørsel med grundig instruktion fra en række erfarne køreeksperter.

Range Rover-familiee markerer sine 50 år i juni måned i forbindelse med jubilæet for præsentationen af den todørs Range Rover i 1970, som den gang blev produceret af British Leyland. Siden da er modelfamilien blevet udvidet med Range Rover Sport, Range Rover Evoque og Range Rover Velar, og består nu af et modelprogram med fire af SUV-modeller.

Læs også: Jaguar Land Rover udpeger ny landechef

Den originale Range Rover var den firehjulstrukne SUV, som introducerede blokeringsfri bremser, elektronisk traction control og automatisk, elektronisk luftaffjedring, mens den Range Rover-model, der blev præsenteret i 2012, som den første introducerede en karrosserikonstruktion i aluminium i store SUV-modeller. I 2015 var Range Rover det første køretøj, som blev udstyret med Land Rovers innovative All-Terrain Progress Control – som nu fås i hele Land Rover-modelprogrammet.

Modellerne

Range Rover SVAutobiography – Højdepunktet i modelfamilien har lang akselafstand og er den mest elegante og raffinerede Range Rover nogensinde, idet den kombinerer Executive-”flystole” og bagdøre med elektrisk lukning med et udvalg af motorer, som omfatter en effektiv plug-in-hybridbil-drivlinje (PHEV).

Range Rover SVAutobiography Dynamic – Range Rover SVAutobiography Dynamic med standardakselafstand kombinerer et mere udsøgt interiør med en Supercharged V8-motor med 565 hk for en overbevisende blanding af førerfokuseret performance, sofistikeret luksus og køreegenskaber i al slags terræn.

Range Rover Sport SVR – Den bedst sælgende SV-model til dato og den hurtigste og mest dynamiske Range Rover nogensinde. Den nyeste Range Rover Sport SVR med 575 hk kan accelerere fra 0-100 km/t på 4,5 sekunder (0-60 mph på 4,3 sekunder) og når en tophastighed på 283 km/t (176 mph).

Range Rover Velar SVA Dynamic – modellen vandt prisen ”World Car Design of the Year” i 2018 og er nykonstrueret med endnu mere udsøgt komfort.

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.109