23948sdkhjf
>

Formel 1-grandprix i Melbourne er aflyst

Corona-smittet McLaren-medarbejder medfører aflysning af Formel 1-premieren

FORMEL 1 Weekendens sæsonåbning i Formel 1 bliver aflyst, efter at en medarbejder fra Formel 1-holdet McLaren er testet positiv for Covid-19.

Det oplyser arrangørerne bag det australske grandprix i en pressemeddelelse.

- Klokken ni i morges (lokal tid, red.) blev Australian Grand Prix Corporation (AGPC) rådet af Formula 1 om deres intention om at aflyse al Formel 1-aktivitet ved Formel 1-grandprixet i Australien.

- I lyset af den beslutning og af ny information fra den øverste embedslæge i Victorias sundhedsministerium kan AGPC bekræfte, at Formel 1-grandprixet i Melbourne bliver aflyst, skriver AGPC i en pressemeddelelse.

Skuffede fans

I en fælles pressemeddelelse fra de australske arrangører, Den Internationale Motorsportsunion (FIA) og selskabet bag Formel 1 oplyser parterne, at de har holdt hastemøde hele torsdag aften lokal tid, efter at McLaren-holdet trak sig fra grandprixet som følge af den smittede medarbejder.

- Mødet blev afholdt med ni holdejere. Konklusionerne fra mødet var, at et flertal af holdene mente, at løbet skulle aflyses, lyder det i pressemeddelelsen.

Aflysningen er især dårligt nyt for de op mod 300.000 fans, der normalt besøger det australske grandprix.

Læs også: Sløv Magnussen kæmper med farten i træninger

Fredag morgen lokal tid stod tusindvis af håbefulde fans ved de forskellige indgange til banen Albert Park i Melbourne, hvor de ikke kunne lukkes ind.

- Vi anerkender, at dette er meget skuffende nyt for de tusindvis af fans, der skulle se løbet. Alle med billetter vil få pengene refunderet, lyder det i pressemeddelelsen.

- Det er dog blevet konkluderet, at sikkerheden for alle medlemmer af Formel 1-familien og den bredere organisation samt retfærdigheden i løbet er højeste prioritet.

Fredag eftermiddag lokal tid skulle de to første træninger for Formel 1-holdene have fundet sted inden kvalifikationen lørdag. Selve løbet skulle have været kørt søndag morgen klokken 06.10 dansk tid.

Åbner for ny dato

Arrangørerne bag det aflyste Formel 1-grandprix i Melbourne, Australien, åbner for, at løbet kan køres senere på sæsonen.

Læs også: Mercedes forlænger kontrakten med Valtteri Bottas

Det siger formanden for selskabet bag grandprixet, Andrew Westacott, ved et hasteindkaldt pressemøde fredag eftermiddag lokal tid, efter nyheden om at grandprixet er aflyst.

- Vi brugte ordet "aflyst" for timingens skyld. Det var vigtigt, at vores fans ikke troede, at det ville blive udskudt med nogle timer eller dage. Men i Formel 1 skal man aldrig sige aldrig. Vi vil kigge på muligheden inden for den nærmeste fremtid.

Ifølge Andrew Westacott vil et potentielt nyt løb ligge et stykke ude i fremtiden.

- Vi kan ikke lade alt stå her i en måned. Vi respekterer, at stedet bliver brugt til at andre sportsaktiviteter, og at vi tager plads i en smuk park. Vi vil begynde at pakke sammen snarest, siger Andrew Westacott til pressemødet.

Kilde: Ritzau

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.126