23948sdkhjf

UGENS LEDER - ... til Skorstensgaard, FTZ og andre kæder

Kineserne kommer! Og med dem bilsalg via nettet udenom importører og forhandlere. Men selv kommende, kinesiske elbiler skal serviceres - og hér bør de frie værksteder slå til, mener chefredaktør Flemming Haslund.

LEDER

HEJ LANG, SKORSTENSGAARD, Stuckert og alle I andre, der har ansvaret for at gøre værkstedskæder i Danmark til en god forretning – også når elbilerne er her for alvor. På trods af coranavirus: Kig mod øst.

LIGE NU KØRER den grønne udvikling i bilverdenen ad mindst to spor: Sport 1: De eksisterende bilmærker i vores del af verdenen – og her især Volkswagen-familien – udvikler elbiler for milliarder. Spor 2: Nye bilmærker pibler frem fra Kina – et par eksempler er biler af mærkerne Geely, Byton og Aiways.

DE NYE ER karakteriseret på flere måder: Typen er SUV’er, energikilden er el og … og her bliver det spændende: Bilerne skal efter Tesla-model sælges via nettet. Det betyder salg helt udenom importører og egentlige forhandlere.

OG SERVICE SKAL også ske via nettet, melder kineserne ud. Ja, nettet ordner jo selvfølgelig opdateringer er software; men hvad når der skal skiftes bremseskiver og klodser, hvad når er skal udskiftes frontrude og bærearme og repares kontatker og ødelagt interiør. Samt monteres nye dæk – for ikke at tale om udbedring af skader.

KAN NETTET KLARE det?

DET ER HER helt nye muligheder åbner sig. For nogle skal være klar til at løfte den opgave. Der er tale om en central reparatør af større skader, men man sender altså ikke en bil til Alsace for at få monteret nye forbremser.

DET ER PRÆCIST her der er nye muligheder for au2part, Skorstensgaard, FTZ og andre værkstedskæder. Her er en konkret dansk mulighed. Elelr mere – for hvorfor skulle Hedin Automotive i Sverige være Bytons servicepartner; det kunne da lige så godt have været et dansk firma. Og hvad med den europæiske opgave – hvad tænker FTZ her. Eller Bosch?

MED NYE TIDER følger nye muligheder. Her er en af de store.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11