23948sdkhjf

UGENS LEDER - ...om pengene i klassikere

LEDER Interessen for klassiske biler stiger og stiger; i dag står klassikere som et veldefineret forretningsområde, vurderer chefredaktør Flemming Haslund i ugens leder - og benytter lejligheden til at springe ud af (klassiker-)skabet.

LEDER

EN JAGUAR E-TYPE, en Ford Escort Mk II, en Ferrari Dino. Hvad er fælles for de tre? At de alle er klassiske biler. Klassikere, som er et forretningsområde, der lige nu farer fremad med stor fart. Flere og flere specialbutikker med gamle biler dukker op, der står flere og flere MG’er og Volvo Amazoner til salg foran de små værksteder, der kommer flere og flere producenter af dele både herhjemme og i udlandet. Og senest er der sørme lanceret nye dæk med gammelt mønster.

UDE I DEN store verden: Stadigt flere udstillinger med classics og ikke mindst motorløb med de gamle. Det hele er ved at vokse sig så stort, at klassikere udgør et helt selvstændigt forretningsområde i den firehjulede verden.

DET ER DERFOR Motor-magasinet i dag lancerer klassikere som et særligt tema, der vil dukke op igen flere gange i løbet af sæsonen. Vi lægger ud med at sikre os et overblik over markedet lige nu - tendensen er klar; stigende interesse for de gamle, men faldende priser over de seneste par år.

I FORLÆNGELSE HERAF leder vi efter kloge biler at købe ind, nemlig ved at udpege en række biler på vej op. Biler, der i dag er billige at købe. Biler, der i morgen er mange penge værd. Et tip: Kig langt mod øst.

OG SÅ ER det måske lige her, jeg hellere må springe ud af skabet: Også jeg er som så mange andre bidt og bidt hårdt af klassikerdillen. Derhjemme holder en racingwhite Ford Capri 3000 fra 1973 med brede skærme og det hele.

DEN SKAL SNART ud og spole kilometer af. Og ja, jeg ved det godt, den går sikkert i stykker. Så skal der findes reservedele, der skal måske fremstilles reservedele - det bli’r dyrt. Men den kære Capri skal jo køre. Og på den måde ryger jeg lige ind i rækken af så mange andre, der er med til at sikre branchen nye penge i gamle biler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125