23948sdkhjf

Dansk brændselscelleproducent i aftale med elbil-koncern

Blue World Technologies har netop underskrevet en strategisk samarbejdsaftale med den kinesiske bilproducent Aiways.

 FORSKNING Aftalen mellem danske Blue world Technologies i Aalborg og kinesiske Aiways går på, at den danske virksomhed skal udvikle og levere metanoldrevne brændselscelle-systemer til de el- og hybridbiler, som Aiways producerer. Det oplyser Blue World Technology i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, de to har lavet håndslag med hinanden.

Aiways har spillet en stor rolle i Blue Technologys udvikling ved, at den kinesiske producent har aftaget brændselsceller til udvikling af prototypen til deres elbil U5.

Blue World Technologies og Aiways er allerede i gang med udviklingen af et systemdesign, der sikrer en simpel integration i den eksisterende platform samt lang rækkevidde og hurtig optankning med flydende methanol.

Metanoldreven hybridbil i 2021. 

- Vi er overbevist om, at metanol er vejen frem i overgangen til grønne flydende brændstoffer - men vi er også nødt til at skabe en teknologi til vores biler, der vil hjælpe os med at overvinde de miljøudfordringer, vi står over for med alvorlig luftforurening. Derfor har vi indledt dette strategiske samarbejde med Blue World Technologies for at levere både metanol brændselscellekomponenter til vores biler såvel som for at støtte udviklingen med deres omfattende viden og erfaring med metanol brændselscelleteknologien, sagde FU Qiang, præsident og medstifter af AIWAYS, ved underskrivelsen af aftalen.

Senere på året lancerer Aiways sin elektriske SUV U5 på markedet, og mod slutningen af 2021 lanceres U5 også i en metanol brændselscelle hybridversion. Blue World Technologies og Aiways er allerede i færd med at udvikle systemdesignet, hvilket sikrer let integration i den eksisterende platform ud over lang rækkevidde og hurtig tankning med flydende methanol.

- Hos Blue World Technologies er vi meget glade for, at vi nu intensiverer vores nære forhold til Aiways. Med stærkt fokus på kvalitet og køreoplevelse er Aiways uden tvivler på den rigtige spiller til at lede vejen til kommerciel succes for metanolbrændselscelle-køretøjet, siger Anders Korsgaard, administrerende direktør og medstifter af Blue World Technologies.

Kinas firstmover på metanol

I marts udgav otte kinesiske ministerier, under ledelse af Kinas ministerium for industri og informationsteknologi (MIIT), en methanol-køretøjspolitik med det formål at indsætte metanolbrændstofbiler i hele Kina. Kina har verdens største produktion og forbrug af metanol, og brændstoffets potentiale er betydeligt. Metanol kan fremstilles med genanvendt CO2 fra enten en koncentreret CO2-kilde eller ved at anvende direkte luftindfangning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094