23948sdkhjf

Tom K. - legenden på Le Mans

Tom Kristensen - eller bare TK, som de siger i udlandet - har netop fået sin status som Kongen af Le Mans cementeret.

HÆDER Et af verdens mest ansete motorsportsmagasiner - måske det mest ansete - er engelske MotorSport (det med den grønne baggrundsfarve på forsiden.) Så en hæder hér; dén tæller.

Magasinet har netop udgivet en udgave med en overskyggende artikel: Legenderne på Le Mans inkl. en oplistning af de 50 største kørere i det franske 24-timers løb.

At liste 50 kørere er noget af en opgave. Men det er lidt lige som, når Rollings Stones udpeger de bedste rocknummer i verden - så er det fordi, netop de er de bedste. Samme status har MotorSport i den firehjulede racerverden.

Derfor er det en eftertrykkelig cementering af sin status som Kongen af Le Mans, når magasinet udpeger Tom Kristensen til at være den største i "verdens hårdeste race,", som de skriver på forsiden.

Nummer to på listen er belgieren Jacky Ickx, mens det sikkert er en overraskelse for mange, at manden på tredjepladsen er Woolf Barnalo, der kørte før krigen.

Andre spændende navne er Graham Hill - nummer 33 - og Stirling Moss - nummer 17 - der jo ellers først og fremmest blev kendte i Grand Prix-biler. Blandt nutidens hurtige over 24 timer i Granrig er André Lotterer, nummer 8.

Der er endnu en dansker på listen: John Nielsen, af magasinet vurderet som nummer 43.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203