23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

Nyt fra Automechanika, Nissan, Nel Hydrogen, Uber/Google og om digitalisering.

Automechanika i ny stor hal 12

Messen Automechanika i Frankfurt, som foregår 11. til 15. september 2018, udvides næste år med en moderne hal på 33.600 kvadratmeter - den nye hal 12. Det vil således være første gang, at alle produkter i forbindelse med bilvask, bilpleje og bil istandsættelse vil blive udstillet sammen og i én enkelt hal, oplyser Messe Frankfurt. Og med det vil et mangeårigt ønske fra udstillerne vil blive opfyldt. Ved at samle disse produktgrupper i hal 12.0 og flytte udstillerne fra blandt andet bilpleje vil det være muligt at designe nye, mere attraktive stande, udtænke bedre produkt- og virksomhedspræsentationer samt drage fordel af de synergier, skabt af optimal tilgængelighed til hallerne og nærheden til "Repair & Maintenance" området, lyder det.

Digitalisering vil ændre markedet

En rapport fra det internationale analyseinstitut Frost & Sullivan’s konkluderer, at digitalisering i forbindelse med salg og markedsføring vil få afgørende indflydelse for samtlige aktører inden for autobranchen. "Connectivity spiller en central rolle i kundernes adfærd under købsprocessen. Det anslås 65 procent af potentielle købere begynder deres søgning på deres smartphones, mens over 90 procent af kunderne søger onlinekilder, inden de køber deres næste bil. Det forventes, at online-kilder vil genererer over 70 procent af alle leads fra 2023", hedder det i rapporten.

Direktørskifte hos Nissan

Manden med hele tre direktørtitler træder et enkelt skridt tilbage. Der er tale om Carlos Ghosn, der pr. 1. april overlader posten som adm. direktør for Nissan Motors til Hiroto Saikawa. Carlos Ghosn er dog stadig adm. direktør for Renault og Nissan-Renault-Mitsubishi Alliancen samt bestyrelsesformand for Renault, Nissan og Mitsubishi. Den brasiliansk-libanesiske Carlos Ghosn har nærmest heltestatus i Japan, hvor han anses for redningsmanden for Nissan-koncernen tilbage i 90’erne.

Brinttank-firma får rekordordre

Nel Hydrogen ved Vejle har indgået sin hidtil største aftale. Virksomheden skal bygge syv brinttankstationer til Shell i USA i en aftale til knap 120 millioner kroner, skriver Herning Folkeblad. Timingen er optimal, da firmaet - det tidligere H2 Logic - forventer at være klar til at rulle de første stationer ud fra den nye fabrik på Vejlevej i Lind i begyndelsen af august, oplyser adm. direktør Jacob Krogsgaard.

Google sagsøger Uber

Googles moderselskab Alphabet har torsdag lagt sag an mod kørselstjenesten Uber. Sidstnævnte bliver beskyldt for at stjæle teknologi til sin selvkørende bil, der bærer navnet Otto. Alphabet mener, at Otto er fyldt med teknologi, der er stjålet fra Waymo, som er navnet på Googles selvkørende bilprojekt. I søgsmålet beskylder Alphabet en tidligere Waymo-chef for at have taget teknisk data med sig, da han forlod Waymo. Chefen var efterfølgende med til at opstarte den konkurrent, der senere fik navnet Otto.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101