23948sdkhjf

Flere penge i dækselskab

Ny styrket kapitalstruktur i Genan, meddeler PKA.
BILDÆK Den skandaleramte dækvirksomhed Genans produktion og salg af gummigranulat udvikler sig positivt, og det samme gælder virksomhedens indtjening. Men faldende råvare- og stålpriser har gjort det nødvendigt at styrke kapitalgrundlaget i virksomheden for at skabe et solidt grundlag for en fortsat positiv udvikling i virksomheden, meddeler PKA i en pressemeddelelse 12. februar.

PKA og de involverede banker har opnået principiel enighed om at styrke kapitalgrundlaget i Genan. Ved aftalens ikrafttræden gøres virksomheden mere robust og sikrer den fortsatte positive økonomiske udvikling, oplyser PKA.

Holdbar forretningsidé

- Genan har inden for de seneste 12 måneder fået ny bestyrelsesformand og bestyrelse samt ny daglig ledelse og har samtidig formået at få genskabt tilliden til virksomheden i markedet. Dette er i sig selv noget af en bedrift især set i lyset af, hvilken situation virksomheden var i for halvanden år siden. Det beviser, at forretningsideen er holdbar, hvilket også er årsagen til, at PKA og bankerne har brugt mange ressourcer på at sikre virksomheden, PKA’s investering og en række danske arbejdspladser, siger PKA’s adm. direktør, Peter Damgaard Jensen.

Langt sejt træk

Han understreger, at Genan er inde i en positiv udvikling og følger den forretningsplan, som virksomhedens nye ledelse har besluttet. Virksomhedens produktion og salg af gummigranulat udvikler sig positivt, og det samme gælder virksomhedens indtjening.

- Ingen havde forudset de massive fald i råvare- og stålpriser, som naturligvis har gjort indtjeningen mindre end vi forventede for et år siden. Men samtidig er det klart, at den fortsatte positive udvikling af Genan ikke sker fra den ene dag til den anden – det er et langt sejt træk, som er kommet godt fra start, siger Peter Damgaard Jensen.

Kostbar skandale

Skandalen om Genan, som PKA har investeret over én milliard kroner i, rullede i 2014, hvor en revisionsundersøgelse afslørede kreativ bogføring. Det førte til en række korrektioner af tidligere regnskaber, mens Deloitte fyrede og bortviste en partner i samme anledning. I august 2014 forlod stifter Bent A. Nielsen selskabet og overdrog sine aktier til PKA.

Deloitte har betalt en halv milliard kroner i erstatning. PKA og bankerne har hver tabt over én milliard kroner, og Bent A. Nielsen er meldt til politiet, der stadig efterforsker sagen, skriver Jyllands-Posten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08