23948sdkhjf

Frisk luft tiltrængt

Den ugentlige leder fra autobranchens uafhængige fagblad.
MOTOR-MAGASINET MENER: To forskellige sager bliver omtalt i denne uges fagblad, hvor misforhold meget gerne skal rettes hurtigst muligt. Den første sag, i vores specialtillæg Karrosseri & Autolak, handler om, at Arbejdstilsynet kontrollerer meget forskelligt landet over i sager om friskluftsystemer. Foreningen SKAD har rettet henvendelse uden held og står uforstående overfor, at man ikke agerer i tilsynet.

Det er flot, når en brancheforening af egen drift tager kontakt for at bedre arbejdsvilkår, og i øvrigt har opbakning fra medlemmerne – virksomheder, i dette tilfælde i autolakbranchen – der gerne vil gøre en forskel og sørge for optimal sikkerhed for personalet. Forbedret og optimal sikkerhed koster ofte penge – så det klæder autobranchen selv at ville kontrol fra Arbejdstilsynet. Derfor forekommer det nærmest utroligt, at tilsynet, over et år efter henvendelsen, endnu ikke har taget skridt til at sikre dialog med SKAD.

Vi giver SKAD ret, når brancheforeningen påpeger, at tilsynet jo er en myndighed, man som virksomhed skal have tillid til. Når der sker forskelsbehandling landet rundt, går det ikke kun ud over økonomien, men også over retssikkerheden. Så herfra skal lyde en opfordring til Arbejdstilsynet om at komme ud af starthullerne.

I den anden sag har den lille mand endelig fået ret – og tilsyneladende loven på sin side. Claus Dahl, Dahl Engineering i Thisted, har i fem år holdt hårdt på sin vurdering af, at for mange brodne kar i sikkerhedsbranchen omkring opbygninger med eftermontering af selesystemer til især transport af børn har gjort markedet utroværdigt, farligt og problematisk. De få virksomheder, der retter sig efter reglerne, er hidtil blevet kørt agterud af aktører med urent sikkerhedsmel i posen.

Denne syge markedstilstand fik forleden førstebehandlet en lov, der skal sikre også synshallernes indgriben mod problematiske og farlige sikkerhedsopbygninger. Vi kipper med flaget for en seriøs og vedholdende indsats, også af den gode folketingspolitiker Torsten Schack Pedersen (V), der har været en stor støtte for autobranchen i sagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175