23948sdkhjf

Tag det vigtige dæktryk ved service

Der er al mulig grund til at måle dæktrykket på bilerne, når de kommer ind til service. I Storbritannien har en rundspørge, foretaget af Schrader Electronics, givet et meget nedslående resultat: Mellem 70 og 90 procent af bilisterne i Storbritannien tester aldrig dæktrykket på bilens dæk på trods af, at de fire dæk er bilens eneste kontakt med vejen.

Et ukorrekt dæktryk er alvorligt i vinterhalvåret men yderst farligt om sommeren ved højere hastigheder.

Måleteknikken Tyre Pressure Monitoring Systems, TPMS, bliver et krav på alle nye biler fra næste år. Det har EU bestemt, men indtil da er man midt i en overgangsperiode med mange ældre biler, der ikke har advarselssystemet, og mange alvorlige ulykker skyldes for lidt luft i dækkene.

Samme tilstande som i Storbritannien har vi herhjemme, kom det frem sidste år på dækseminaret, arrangeret af Rådet for Større Færdselssikkerhed. Næsten samme nedslående resultat er fremkommet efter en tysk undersøgelse.

Med andre ord er det som mekaniker ikke nok kun at se, om der er dækmønster nok i de fire dæk på kundens bil - lufttrykket er lige så vigtigt. Og glem ikke reservedækket.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095