23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Innovation inden for energi og livsstil med elbiler

Efterhånden som elbiler gradvist bliver standarden, er der ved at ske et skift i vores bilers udseende, grundlæggende funktioner, energiforbrug og miljøpåvirkninger. Den såkaldte "EV Transformation" har potentiale til radikalt at ændre ikke kun vores bymiljøer, men også de energi- og transportsystemer, de understøtter.

Tre store udfordringer for virksomheder ved at indføre elbiler

Den grønne vækststrategi for opnåelse af CO2-neutralitet i 2050, som blev præsenteret af Japans ministerium for økonomi, handel og industri i 2020, fastsætter et klart direktiv for indfasningen af elbiler inden 2030-2040. Selvom dette signalerer et positivt skift i retning af bæredygtig praksis, står virksomhederne over for tre væsentlige udfordringer i forbindelse med elbiler.

Den første hindring er manglen på infrastruktur til strømforsyning og opladning. I modsætning til den udbredte tilstedeværelse af tankstationer er opladningsfaciliteter begrænsede, hvilket kræver, at virksomheder etablerer deres infrastruktur for ensartet servicetilgængelighed.

For det andet er der et logistisk problem med elbiler, der kræver længere (op til flere timer) opladningstider end gasdrevne køretøjer (få minutter).

For at undgå at overskride grænserne for forsyningskontrakter kræver styring af strømforbruget for en stor flåde af elbiler desuden en strategisk tilgang til opladning.

Datadrevne forretningsmuligheder i EV-skiftet

DENSO anerkender udfordringerne og understreger behovet for et omfattende energistyringssystem for at gennemføre en succesfuld overgang til elbiler.

Makiko Tauchi fra Value Chain Foundations F&U-afdeling, systemudvikling for Smart City Div., fremhæver potentialet i elbiler som "batterier på hjul." Integration af elbiler med ladestationer og lagerceller gør det muligt for virksomheder at styre det samlede strømforbrug og endda levere energi i nødsituationer, hvilket udgør en betydelig forretningsmulighed.

DENSO søger at gøre det muligt for virksomheder at drage fordel af indførelsen af elbiler ved at anvende datakoblings- og analyseteknologier. I anerkendelse af skiftet mod elektriske køretøjer (EV'er) siden 2020 yder DENSO et væsentligt bidrag til EV-transformationen ved at udnytte sin dataforbindelse og analytiske ekspertise.

DENSO's løsninger til forskelligartede udfordringer

DENSO's platform for udnyttelse af data spiller en central rolle i indsamlingen af information fra forskelligt EV-relateret udstyr og enheder, hvilket giver sikker styring med avanceret datastyringsteknologi. Den omfattende tilgang dækker aspekter fra energiforbrug til drivhusgasemissioner og giver mulighed for vidtrækkende analyser og forudsigelser. DENSO's løsninger omfatter energilagring og -forsyning, ladeudstyr, algoritmer og systemer til dataanalyse.

Tauchi understreger DENSO's evne til at tilpasse tilbuddene præcist til kundernes udfordringer og sikre levering af effektive løsninger. DENSO's løsning strømliner opladningssessioner og tilbyder en pålidelig energiforsyning ved at kombinere et dataanalysesystem med fysisk infrastruktur til energilagring.

EV-transformation: Virksomhedens muligheder i værdiskabelsen

For at blive førende inden for bæredygtig energi og mobilitet prioriterer DENSO partnerskaber og samarbejdende datateknologiprojekter højt.

Ud over at fremme EV-transformationen er DENSO dedikeret til at hjælpe virksomheder med at generere ny værdi. Digital rekonstruktion af køretøjer og objekter er mulig takket være platformen for udnyttelse af data, som giver mulighed for virtuelle simuleringer lige fra produktudvikling til marketingstrategier. Denne strategi fremmer hurtigere skabelse af ny værdi og letter indførelsen af innovationer i samfundet, hvilket igen fremskynder virksomheder og tjenester i forbindelse med omstilling af elektriske køretøjer.

Der er en chance for, at EV-transformationen vil have indflydelse på folks personlige liv. Individuelle energistyringsløsninger kan revolutionere vores forhold til energi ved at give folk mere kontrol over, hvor meget elektricitet de bruger.

DENSO Europe B.V.
Hogeweyselaan 165
1382 JL Weesp
Netherlands

Kontaktperson

Rune Bargholz Molt Wengel
Sales Executive Nordics
+45 31535444 r.wengel@eu.denso.com

Send til en kollega

0.047