23948sdkhjf

Teslas fabrik i Berlin fortsat lukket ned efter sabotage

Produktionsstoppet på Teslas europæiske fabrik i Berlin forventes at strække sig ind i næste uge. Tesla forventer, at det vil koste et milliardbeløb i tabte indtægter.

Tirsdag blev en elmast nær Teslas gigafabrik ved Berlin udsat for et brandattentat, som medførte, at samtlige medarbejdere blev evakueret, og produktionen blev indstillet. Fabrikken kan producere op til 10.000 Model Y om ugen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters kommer produktionen først op og køre senest 17. marts. Tesla anslår, at produktionsstoppet vil koste virksomheden flere hundrede millioner euro – altså et milliardbeløb i danske kroner.

Den yderliggående tyske miljøaktivistgruppe Vulcan har taget ansvar for attentatet. Teslas CEO, Elon Musk skriver i den forbindelse på det sociale medie X (tidligere Twitter):

- Disse er enten de dummeste øko-terrorister på Jorden, eller også er de marionetter for dem, der ikke har gode målsætninger for miljøet. At stoppe produktionen af ​​elektriske køretøjer, snarere end køretøjer med fossile brændstoffer, er ekstrem dumt.

Tesla ønsker at udvide fabrikken ved Berlin, så produktionen kan fordobles, men planerne har mødt lokal modstand. Fabrikken ligger i et skovområde i Grünheide omkring 30 kilometer fra det centrale Berlin. Modstanderne af udvidelsen er især utilfredse med, at udvidelsen vil medføre yderligere fældning af træer. Fabrikken beskæftiger cirka 12.000 ansatte, og er Teslas eneste fabrik i Europa. Den bygger udelukkende Model Y.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078